.

.

TOTS 21

Celebració del FC Cambrils el dia 21 de maig de 2016 després d’haver aconseguit l’ascens a la Primera Catalana; la temporada següent, la 2016-2017, ja va jugar com a Reus B Cambrils. Foto: Lluís Rovira i Barenys (revistacambrils.cat)

Un grup d’antics socis ha posat de nou en marxa el FC Cambrils i encara la temporada del seu renaixement amb un equip a Quarta Catalana, així com la intenció de crear també conjunts de base un cop obertes les inscripcions. Es culmina així un procés iniciat ara fa tres anys i que ha requerit de la recuperació de 12 antics socis i la formalització d’una junta a requeriment de la Generalitat. Alhora, tal com avança el nou president, Joan Ferraté, a revistacambrils.cat. (cliqueu aquí per llegir l’article sencer), «hem presentat un recurs a Madrid  en el que reclamem la categoria de Primera Catalana per a l’equip amateur, que és la que teníem en aquell moment de la fusió amb el CF Reus, a més de la categoria de l’equip femení i dels equips base que teníem en aquell moment». De fet, Ferraté considera «il·legal» la fusió perquè només es podia produir d’haver produit entre dues societats anònimes, i el FC Cambrils era una entitat sense ànim de lucre. Un requisit del qual se’n va assabentar casualment en una visita a la seu de la Federació, en la qual «vaig poder sentir com l’advocat de Gerard Piqué, que llavors estava interessat en comprar el Reus de Tercera i encara no havia iniciat els tràmits per comprar l’Andorra, parlava sobre aquest tema».

Cal recordar que el FC Cambrils va aprovar la dissolució del club en una assemblea extraordinària que es va celebrar el 20 de juny de 2016. En aquella assemblea es va acordar que la dissolució es faria efectiva el 30 de juny d’aquell any. Anteriorment, l’acord de l’absorció del FC Cambrils per part del Reus Deportiu ja s’havia acordat en una altra assemblea extraordinària celebrada el 15 de març de 2015.

Redacció