.

.

TOTS 21

Concentració davant la porta de l’Ajuntament, amb presència de regidors d’ERC, la CUP, PDeCAT, Units per Avançar i la independent Elvira Ferrando.

El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris; Pere Ríos, membre del secretariat nacional de l’ANC, i la presidenta d’Òmnium del Tarragonès, Rosa Maria Codines, en la concentració de la Delegació del Govern. Foto: ACN

L’aturada de deu minuts davant dels centres de treball convocada per Òmnium i ANC per reclamar l’alliberament dels seus presidents, empresonats per un presumpte delicte de sedició per ordre de l’Audiència Nacional, ha convocat prop de 70 persones davant de la delegació del govern de la Generalitat a Tarragona i ha visualitzat, de nou, l’expressió de vers lliure d’Elvira Ferrando davant, en aquest cas, de l’edifici consistorial. Independent dins de les llistes del PSC, ha estat l’única regidora de l’equip de govern present en l’acte amb prop de 150 assistents entre treballadors municipals i ciutadans on es reclamava «llibertat presos polítics». La responsable de l’àrea de Comerç de la ciutat estava acompanyada de consellers de la CUP, PDeCAT, ERC i de l’únic representant d’Units per Avançar, Josep Maria Prats.

El delegat Òscar Peris ha afirmat que «aquesta crida de la societat civil» vol enviar «el nostre escalf i solidaritat amb les famílies de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart», empresonats fruit de la «repressió». «El Govern vol diàleg i l’Estat respon amb detencions de les persones que durant els darrers set anys han liderat» les manifestacions multitudinàries viscudes en favor de la independència «de manera pacífica i exemplar». La «resposta» ha de ser «pacífica i atenta a les mobilitzacions» convocades «per fer costat a dues persones estimades per gran part del poble de Catalunya», ha afegit Peris recordant que «els mandats democràtics han parlat» i «ara cal acabar de bestir la República Catalana».

El membre del secretariat nacional de l’ANC, Pere Ríos, ha assenyalat que «amb els Jordis ens han empresonat a tots» i ha denunciat «l’atac desmesurat i jurídicament sense fonament que només vol atemorirar i desmobilitzar el moviment independentista». Davant d’això, el primer pas és la manifestació convocada aquest dimarts a Barcelona, que ha d’acabar sent «una mobilització extraordinària que mostri la imatge de vigor i seriositat que volem donar al món». Ríos, en tot cas, no ha deixat passar l’ocasió per exigir «el final de la suspensió de la Independència i que desapareguin les forces d’ocupació, que només han vingut per a provocar-nos i fer-nos caure en reaccions desproporcionades».

La responsable d’Òmnium, Rosa Maria Codines, ha lamentat que «no és possible la interlocució amb l’Estat», ha reivindicat de nou «el diàleg» i ha emplaçat «a tothom a la manifestació d’aquesta tarda a Barcelona», per la qual s’han obert places d’autobús amb sortida de Rambla Lluís Companys a partir de les 17.30 hores (5 euros). Finalment han estat un centenar de persones les que han sortit des de Tarragona en dos autobusos promoguts per l’ANC.

Concentració a la URV

La Universitat Rovira i Virgili també s’ha afegit a la convocatòria. Membres de la comunitat universitària han participat en concentracions davant dels centres d’arreu del territori “per defensar els drets individuals i col·lectius, especialment el de manifestació, i per reclamar novament diàleg i negociació per resoldre problemes polítics”, com recull el comunicat institucional.