.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de l’ajuntament d’Altafulla.

Altafulla no donarà el seu romanent de tresoreria a l’Estat espanyol tal com es desprèn de la proposta pactada entre el govern central i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per tal que sigui l’Estat qui decideixi a què es destinen aquests diners. El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, considera que l’Estat està exercint un “abús de poder” i que sembla que s’estigui “castigant” als ajuntaments per haver fet bé la seva feina mentre que “l’administració central no ho ha fet i busca tenir liquiditat espoliant als ajuntaments”.

Molinera lamenta que el govern espanyol vulgui apropiar-se dels estalvis generats en els ajuntaments amb l’esforç de l’administració local i dels veïns, per després retornar-ne una part en forma d’ajuts i d’una manera fraccionada. Creu que aquesta és una pràctica “centralista” i que no s’adiu amb la idea de govern progressista que es propugna des de la Moncloa.

Jordi Molinera assegura que el que cal és que l’Estat autoritzi els ajuntaments a invertir el seu romanent directament en polítiques socials i a cobrir les necessitats del seu poble

Així, Molinera assegura que el que cal és que l’Estat autoritzi els ajuntaments a invertir el seu romanent directament en polítiques socials i a cobrir les necessitats del seu poble, ja que és l’administració que li és més propera.

Molinera ha criticat igualment que aquesta proposta d’acord entre govern central i Federació Espanyola de Municipis i Províncies contempli que només els ajuntaments que donin el seu romanent rebin després ajuts. Una mesura que considera “insolidària” i que representa un “xantatge” evident per forçar els ajuntaments a donar els seus estalvis.

Per fer sentir la seva veu i fer força contra aquesta mesura, Altafulla s’ha adherit al manifest de l’Associació de Municipis per la Independència que insta a tots els ajuntaments catalans a negar-se a donar aquest romanent per nodrir les arques de l’Estat. El manifest es farà arribar tant a la Generalitat com al Parlament i a institucions espanyoles com el mateix president del govern de l’Estat, al Congrés i al Senat.

Redacció