.

.

TOTS 21

cinas

Torredembarra acollirà aquest dissabte 7 de maig, entre les 10 h i les 13 h, una acció de recollida de residus a l’Espai Natural dels Muntanyans dins de la campanya Let’s Clean Up Europe (LCUE), que enguany té lloc del 6 al 8 de maig.

L’acte forma part de la Campanya d’Educació ambiental 2016 de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra i està organitzada conjuntament pel GETE-Ecologistes en Acció, GEPEC i l’Associació Mediambiental La Sínia. A més, l’Agència de Residus de Catalunya ha confirmat que aquesta activitat ha estat escollida per ser caracteritzada juntament amb altres operacions de neteja.

Una caracterització consisteix a fer una recollida de residus seguint un protocol preestablert per fer un seguiment i pesada final dels residus recollits.

Let’s Clean Up Europe! és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea en el marc del projecte Life de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (European Week for Waste Reduction, EWWR) que consisteix en la recollida de residus dels espais naturals.

La jornada té un caràcter decididament lúdic i sensibilitzador, i és oberta a la participació del conjunt de la ciutadania. L’activitat se celebra de manera simultània i coordinada a diferents localitats europees amb el suport dels governs regionals, administracions locals, associacions, empreses, escoles, i amb l’acció directa del voluntariat.

La iniciativa es planteja com una acció de neteja d’aquells residus que es troben als marges dels rius, als boscos, a les platges i als llacs, així com en altres espais naturals. A mesura que els participants avancen, recullen residus que separen per tipologies per facilitar-ne el reciclatge. Al final de la jornada, els participants calculen el volum de residus recollits o bé els pesen.

Les entitats organitzadores estan fent la difusió a les xarxes socials amb la finalitat d’aconseguir el màxim de voluntariat possible. La inscripció de voluntariat pot fer-se a la següent adreça de correu tarraco@ecologistesenaccio.cat