TOTS 21

La Pobla_casa vila La Pobla_portabosses

L’Ajuntament de La Pobla de Mafumet ha posat en marxa una campanya de conscienciació cívica, adreçada a tots aquells propietaris i propietàries de gossos que no mostren una actitud cívica. Sota l’explícit lema ‘Si la cagues (i no ho reculls)… pagues’, aquesta iniciativa municipal perseguirà i castigarà amb sancions de fins a 120 € aquelles persones que no recullin els excrements que els seus gossos facin a la via o espais públics de La Pobla.

La campanya ha donat inici amb una primera fase de caire merament informatiu. Així doncs, cap propietari de gos serà sancionat, però sí advertit verbalment que la seva conducta pot comportar una sanció econòmica d’acord a l’Ordenança municipal de tinença d’animals, aprovada pel Ple municipal l’any 2006 i que tothom pot consultar tant a la pàgina web del municipi com presencialment a la Casa de la Vila.

L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar la població que el civisme és fonamental per a la bona convivència i per al manteniment de la qualitat de vida que gaudeixen els residents a La Pobla. Així, la finalitat de la campanya no és cap altra que convèncer aquells veïns i veïnes que, amb el seu incivisme, dificulten aquesta bona convivència general. I més concretament, aquesta campanya s’adreça als propietaris de gossos que, per un motiu o un altre, deixen els excrements dels seus animals a la via pública, amb el conseqüent perjudici que això suposa per a la resta de veïns i veïnes.

Per aquest motiu, l’alcalde ha dirigit una carta als propietaris i propietàries de gossos censats. Aquesta missiva explica la campanya de foment del civisme i s’acompanya d’altres materials, com són la xapa identificava de gos censat, l’ordenança municipal de tinença d’animals i el díptic de la campanya ‘Si la cagues (i no ho reculls)… pagues’.

Amb tot des del municipi es vol deixar clar, tal i com apunta l’alcalde en l’esmentada carta, que “som conscients que els animals no són el problema, sinó que ho és l’incivisme d’alguns propietaris que, malauradament, fan que la percepció dels propietaris de gossos sigui negativa”. Així doncs, des del consistori s’apunta que “els excrements de gos al carrer no són un problema generalitzat sinó força puntual, que és conseqüència de l’incivisme d’uns pocs propietaris. Per això, iniciem una campanya dura, directa i molt clara perquè volem que La Pobla segueixi sent un lloc excel·lent per viure-hi”.