El president de la Federació del PSC al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté ha fet una valoració d’urgència al Tarragona21, sobre la renúncia de Pere Navarro a la primera secretaria dels socialistes catalans. Sabaté ha explicat que el pas de Navarro “és un gest que l’honora, perquè ha posat per davant els interessos del partit als personals”. Per això, ha afegit, “li agraeixo el gest”.
Amb la renúncia de Pere Navarro, Sabaté considera que ve “una nova etapa del PSC en què hem de parlar poc de nosaltres i molt del ciutadans”. L’objectiu, ha detallat, és “tornar a connectar àmplies capes de la gent treballadora, i replantejar-nos com un autèntic partit d’esquerres i catalanista”.
Sabaté també ha desmentit algunes informacions que apunten que, tant ell com el diputat socialista per Tarragona a Madrid, Francesc Vallès, volguessin demanar la dimissió de Navarro en el congrés de dissabte. En aquest sentit, Sabaté s’ha referit a la notícia publicada per Tarragona21, en què es mostra partidari d’un Congrés extraordinari perquè esculli una nova direcció nacional.
El Nou Espai Socialista veu amb bons ulls la retirada de Navarro
Qui també ha “saludat positivament” la renúncia de Pere Navarro com a primer secretari del PSC ha estat el corrent crític Nou Espai Socialista del Camp de Tarragona. És més, el col·lectiu ja havia demanat la seva dimissió el passat 26 de maig “com una conseqüència lògica i inexcusable de la davallada històrica dels resultats electorals del PSC” a les europees.
Pel Nou Espai Socialista, el pas enrere de Navarro és “un fracàs polític col·lectiu” a més de “l’assumpció d’una responsabilitat personal i política”. En aquest sentit, el corrent socialista crític entén que “l’actual executiva nacional encapçañada per Navarro s’ha demostrat incapaç de portar a la pràctica els objectius que li va fixar el darrer congrés del PSC”.
Per últim, Nou Espai Socialista considera Navarro “incapaç” davant la pluralitat del partit, en la defensa dels posicionaments acordats pels òrgans de govern del PSC i proposats per la ciutadania.
Joan Marc Salvat