.

Els membres del Grup Municipal de VOX a Salou. Foto: Cedida

Els membres del Grup Municipal de VOX a Salou. Foto: Cedida

La portaveu del Grup Municipal VOX Salou, Ana Belén Rodríguez, ha informat que han presentat una moció davant l’Ajuntament de Salou per a debatre en el ple d’aquest mes d’agost amb l’objectiu de “abordar i solucionar el creixent problema de l’ocupació il·legal d’habitatges en el municipi, dins del compromís per la defensa de l’habitatge i contra l’ocupació il·legal”.

Rodríguez ha destacat que “l’habitatge és un bé essencial per a la realització de les persones i un pilar fonamental per al benestar de les famílies i la societat en general”. A continuació, la portaveu del GM ha assenyalat la importància de “fomentar polítiques públiques que promoguin l’habitatge assequible i digne per als espanyols més necessitats”, ha apuntat la portaveu.

També, ha defensat que “aquesta moció, emmarcada en el respecte i protecció dels drets fonamentals dels ciutadans, aborda la preocupant problemàtica de l’ocupació il·legal d’habitatges en la nostra comunitat”. En aquest sentit, ha criticat les polítiques de l’esquerra “per degradar els nostres barris” i ha assenyalat la “ocupació il·legal” com “un dels problemes que més preocupa els nostres veïns”. A més, “suposa una relació directa amb la inseguretat ciutadana”, ha lamentat la portaveu.

Dins dels acords proposats en la moció, es destaca la col·laboració amb la policia local per a elaborar un registre d’habitatges ocupats il·legalment, proporcionar informació i assessorament jurídic gratuït als propietaris afectats, i la iniciativa d’instar l’Ajuntament a personar-se en procediments penals relacionats amb l’ocupació il·legal.

Així mateix, la moció planteja mesures específiques en cas d’ocupacions il·legals per part d’immigrants il·legals i espanyols, com la notificació a les autoritats competents i la revisió del padró municipal. Es posa l’accent en la importància de la seguretat ciutadana i es proposa una bonificació de l’Impost de Béns immobles per als propietaris els habitatges dels quals estiguin ocupades il·legalment.

Finalment, la portaveu de VOX ha fet una crida a la unitat i al suport de tots els membres del ple de l’Ajuntament de Salou, amb l’objectiu de “salvaguardar el dret a l’habitatge i combatre l’ocupació il·legal en benefici de la comunitat i la convivència”.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */