.

El president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Pere Segura i el director del FICVI, Josep Garcia Varo.

El FICVI, Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca, ha iniciat ja la seva tercera edició. Aquest matí, en roda de premsa, el president del Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca, Pere Segura; i el director del FICVI, Josep Garcia Varo, han presentat a l’Auditori Josep Carreras aquesta tercera edició que tindrà lloc fins el proper diumenge 28 d’octubre i que creix en nombre de participants.

El FICVI és un festival cinematogràfic gratuït i obert a tothom que pretén difondre i promoure l’art del cinema i acostar-ho a tots els públics. En aquesta tercera edició s’han rebut 1.104 curtmetratges de diferents països del món, dels quals s’han seleccionat 38 curts (29 de ficció i 9 d’animació). “En aquesta edició el FICVI ha tornat a créixer en participació i malgrat ser una mostra de recent creació, es va consolidant i incrementant l’interès de directors d’arreu del món”, ha detallat Pere Segura.

“La qualitat de les obres rebudes, així com l’exigència pel que fa als criteris de selecció i puntuació, va quedar demostrada l’any passat quan el guanyador del FICVI 2017, el curt Madre, va guanyar el premi Goya al millor curtmetratge de ficció”, ha afegit Segura.

Les projeccions

Tot i que el plat fort del festival arribarà els dies 26, 27 i 28 d’octubre, la primera modalitat del certamen, In Situ, s’ha dut a terme aquest passat cap de setmana. In Situ és una secció en la que Vila-seca esdevé un gran plató de cinema, on creadors de tot el món poden enregistrar els seus projectes cinematogràfics al municipi i compartir experiències amb altres directors i professionals del petit format.En aquesta edició s’han presentat 12 equips (unes 40 persones), superant amb escreix el nombre de participants de les passades edicions. Entre aquests, amateurs, professionals del sector audiovisual, alumnes de diferents escoles de cinema, actors…

Els dies 23, 24 i 25 d’octubre es tornarà a repetir l’experiència d’apropar el cinema als més petits i el FICVI es portarà a les escoles. Uns 400 escolars de diferents edats i cicles educatius de Vila-seca podran veure una amplia selecció dels curtmetratges d’animació al Conservatori de Vila-seca.

El jurat

En aquesta tercera edició, el festival torna a comptar amb un jurat independent de gran nivell, format per 8 experts del sector audiovisual compromesos amb el cinema. Entre aquests, cal destacar els directors de cinema Jesús Monllaó (conegut per obres com Hijo de Caín o La Mirada Oblicua); Rubén Salazar (VillaMnemósine o Nacer) i Pedro Solís, director de producció de Tadeo Jones i guanyador al Goya “Millor curtmetratge d’animació espanyol” del 2014 amb Cuerdas, així com amb la fotògrafa i realitzadora audiovisual Teresa Arilla; el director del Conservatori de Vila-seca, Pep Solorzano; el ninotaire Andreu Faro; el professor de la URV, Toni Pérez Portabella, i la productora audiovisual Marta García Larriu.

“Des del FICVI apostem per trobar petites joies que destaquin per la seva qualitat”, ha explicat Josep G. Varo. “El jurat – ha afegit –  treballa seguint els criteris propis del nostre festival, sense tenir en compte la seva trajectòria, sempre buscant que sigui una obra ben executada tècnicament”.

El Programa

El divendres 26 d’octubre, a partir de les 19h, s’obriran portes per projectar la primera selecció de curts seleccionats que competiran en aquesta edició. Les projeccions continuaran el dissabte 27, a la tarda, i diumenge 28, a partir de les 19h, coneixerem als guanyadors a la gala de cloenda i lliurament de premis.

Enguany, es tornarà a repetir l’experiència de la passada edició i s’apostarà novament per la formació amb diferents classes magistrals sobre cinema. Amb aquestes masterclass, s’ofereix una nova proposta formativa als participants que aporta qualitat i valor afegit al festival.

Dissabte, 27 d’octubre, a les 11h, es farà la formació “So al cinema: sentim allò que veiem?” a càrrec d’Eduard Baztán, publicista i enginyer de so. El diumenge 28, a la mateixa hora, Rubén Salazar, director de VillaMnemósine (guanyador del premi del jurat al millor curtmetratge nacional del FICVI 2016), oferirà la masterclass “30 pasos con “P” para hacer un cortoPosible – del proyecto a las palomitas”.

Totes les projeccions del FICVI, així com les masterclass, són gratuïtes i obertes a tothom.