.

Va ser un dels acords presos en la sessió plenària d’ahir dimecres 24 de juliol

Va ser un dels acords presos en la sessió plenària d’ahir dimecres 24 de juliol

El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat inicialment el plànol de delimitació de les mesures de prevenció dels incendis forestals al municipi, amb els vots a favor del PSC, de JxCat, d’ERC, de Cs i del PP; l’abstenció de la FIC i el vot en contra de la CUP.

Per a la redacció d’aquest plànol, que inclou les urbanitzacions, els nuclis de població, les zones de sòl urbà i les edificacions i instal·lacions on s’hi troben persones, animals o béns situats a menys de 500 m de la massa forestal, el consistori ha comptat amb l’assistència tècnica de la Diputació de Tarragona. L’objectiu d’aquest plànol és identificar i determinar els subjectes obligats a la realització de la franja de protecció dins el terme municipal; així com determinar les fases d’execució dels treballs que cal efectuar per complir les obligacions establertes per la Llei 5/2003. El document també conté les característiques tècniques que han de tenir les franges de protecció.

Un cop aprovat inicialment el plànol de delimitació, aquest document se sotmetrà a informació pública i es trametrà a la Direcció General de Forests del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya per a la seva aprovació. Posteriorment, tornarà a passar per ple, per la seva aprovació definitiva.

L’aprovació d’aquesta delimitació és obligatòria per als municipis declarats zona d’alt risc d’incendi, com és el cas de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que, a més, es troba íntegrament dins del perímetre de protecció prioritària de les Muntanyes de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell.

A la sessió plenària d’ahir dimecres 24 de juliol també van quedar aprovades les dates de les festes locals del municipi per a l’any 2020, amb els vots a favor del PSC, de JxCAT, d’ERC, de Cs i del PP, l’abstenció de la FIC i el vot en contra de la CUP: el 24 i 25 de juliol, a l’Almadrava i a Masriudoms el 29 de juny i el 14 d’agost, a l’Hospitalet de l’Infant; l’1 d’agost i el 17 de novembre, a Masboquera; i el 25 de juliol i el 25 de setembre, a Vandellòs. Així mateix, es va donar llum verd a la distribució del superàvit consolidat de la liquidació del 2018, amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte de la FIC, que es va abstenir: els 258.000 euros de superàvit es destinaran a inversions financerament sostenibles.

Mocions aprovades

En la darrera sessió plenària, igualment, van aprovar-se dues mocions:

– La moció presentada pel grup municipal del PP per impulsar i implementar a nivell local l’Agenda 2030 en tots els aspectes que puguin ser de competència municipal, amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte la CUP, que va votar en contra. L’Agenda 2030 és un compromís internacional auspiciat per Nacions Unides, que consta de 17 objectius i 169 fites d’obligat compliment per a tots els governs nacionals, autonòmics i fins i tot locals. Els 17 objectius bàsics «responen a la voluntat mundial de millorar la qualitat de vida en general i de manera universal. Per aquest motiu, no se centren exclusivament en objectius destinats a ser aplicats en el malament anomenat tercer mon, sinó que inclouen aspectes relatius a la transparència, el medi ambient o la governança», segons s’explica en el text de la moció.

– La moció presentada pel grup municipal d’ERC d’adhesió a la campanya ciutadana #rebrotem en solidaritat amb la Ribera d’Ebre i les persones afectades pel recent incendi forestal, amb la incorporació d’una esmena de la CUP per la qual l’Ajuntament destinarà 1.000 euros a la campanya. Per mitjà d’aquesta moció transaccionada entre ERC i la CUP, que es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups municipals, l’Ajuntament s’ha compromès també a expressar públicament i als seus promotors la seva adhesió a aquesta campanya i a col·laborar amb les iniciatives ciutadanes que es posin en marxa al respecte. El consistori s’ha compromès, a més, a difondre la campanya ((http://rebrotem.cat) entre els veïns i a instar-los a adherir-s’hi

Mocions rebutjades

La moció presentada pel grup municipal de la CUP sobre bon govern, transparència i participació, en canvi, va ser rebutjada, amb els vots en contra del PSC, Cs i PP, l’abstenció de JxCat i d’ERC i els vots a favor de la CUP i la FIC.

Tampoc va prosperar l’altra moció en matèria de prevenció d’incendis forestals presentada per la CUP (amb la incorporació de les tres esmenes presentades per ERC). Aquesta moció transaccionada entre la CUP i ERC va ser rebutjada amb els vots en contra del PSC i del PP i els vots a favor de la CUP, ERC, JxCat, FIC i Cs.

Els textos íntegres de totes les mocions sotmeses a la votació del Ple i les esmenes presentades pels grups municipals es poden consultar en la pàgina web municipal (www.vandellos-hospitalet.cat)