.

Un moment de la lectura del manifesta per part de l'alcalde, davant l'estació

Amb el lema ‘La Torre diu No! Volen nova estació’ prop de 500 persones s’han manifestat aquest matí a Torredembarra en una protesta organitzada per l’Ajuntament, secundada pels partits polítics i entitats ciutadans i també per alcaldes de la comarca i el mateix president del Consell Comarcal, Frederic Adan.

La manifestació ha sortit del passeig de la Sort, a l’altura de l’edifici de Correus, i ha recorregut a peu més de 500 metres per acabar davant l’estació de tren, on l’alcalde, Daniel Masagué, ha llegit un manifest de protesta per l’estat lamentable de l’edific i la manca d’inversions. La manifestació duia una pancarta amb el lema que ja s’ha fet popular: ‘La Torre diu ‘no’. Volem nova estació’. Nombrosos participants duien pancartes amb aquest lema i els socialistes n’han confegida una de pròpia. La protesta contra el tercer fil ferroviari també ha protagonitzat un gruix de pancartes.

L'alcalde, Daniel Masagué -a l'esquerra-, amb el president del Consell Comarcal, Frederic Adan

“Se’ns van prometre un milió i mig d’euros d’inversió i ara resulta que seran 900.000 i en dues anualitats”, s’ha queixat l’alcalde en la lectura del manifest. La indignació es traslladarà al Ministeri de Foment a Madrid i dilluns a la seva titular, la ministra Ana Pastor, que assistirà a un acte a Reus.

“L’estació és la tercera en volum de passatgers de la demarcació”, només superada per les estacions de Tarragona i Reus, ha recordat Masagué. “Tenim més usuaris que Salou, que Cambrils, que Tortosa, i en canvi, ningú no ho diria veien aquesta estació, amb més de 600.000 usuaris anuals, que són menyspreats amb brutícia, deixadesa, un edifici gairebé ruïnós, sense serveis de venda de bitllets a les tardes, tanques protectores trencades i trens tercermundistes.” Quan de temps més haurem d’esperar per rebre les inversions que ens mereixem?”, s’ha preguntat.

Un moment de l'arrencada de la protesta pel passeig de la Sort

“Reclamem els nostres drets com a ciutadans i com a territori. Cap municipi no es mereix una estació abandonada”, ha subratllat l’alcalde.

Justament, la presència d’alcaldes i regidors de la comarca reforça el potencial de nucli ferroviari comarcal de Torredembarra. Entre els assistents es trobava l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart; el primer tinent d’alcalde de Creixell, Francesc Sentís; l’alcalde del Catllar, Josep Maria Gavaldà, o el de Salomó, Antoni Virgili. També hi ha estat present el diputat socialista al Parlament Xavier Sabaté.

Altres accions de protesta previstes pel consistori són la recollida de signatures.

Una pancarta de protesta contra el tercer fil

L’actual Ajuntament i altres d’anteriors s’han reunit amb responsables de Renfe i d’Adif en nombroses ocasions, ha recordat Masagué. Els han adreçat cartes demanant solucions, millores, demanant una estació nova, i no han rebut cap resposta clara. “Adif és una paret, que ni vol veure ni vol escoltar. Ens prenen el pèl, ni més ni menys”. A tall d’exemple, el 2012 havien anunciat una inversió d’un milió i mig d’euros (que ja  semblava poc a l’Ajuntament) i ara s’ha quedat en 900.000 euros i en dos anys, “i només per a arranjar andanes perquè s’hi aturin trens més llargs”. Ara hi ha trens que no passen per Torredembarra. “Hem arribat al límit. Ja n’estem farts i volem que tothom ho sàpiga”, a través d’una reivindicació que trascendeix colors polítics, i que està pensada “en les persones” que es lleven “molt d’hora per anar a treballar”. “Es creuen que ens poden menysprear per més temps?”, s’ha preguntat.

Justament, en la reunió de demà, Foment “haurà de donar la cara” per dissenyar el futur de l’estació, que ha de ser “amb dignitat”. “No estem disposats a callar mai més”, ha conclòs Masagué.

J. Garcia