Unes 400 persones no es van voler perdre diumenge l’escudella popular de La Canonja, un dels actes més seguits de la Festa Major de Sant Sebastià i que reunia cada any 700 persones al poliesportiu. Ara bé, la pandèmia va haver de suspendre l’escudella popular de l’any passat.
No obstat això, el consistori, de la mà de la regidora de Festes, Glòria Virgili, ha pogut salvar la diada aprofitant la relativa apertura d’activitats que ha vingut acompanyada de la Festa de la Municipalitat, que s’ha celebrat gairebé durant tota la setmana, tot i que adaptada a les exigències sanitàries. Ha estat ‘una McEscudella’, en paraules de la regidora, fent un símil amb les famoses hamburgueseries americanes i la fórmula de servir el menjar anant en cotxe.
Perquè així es com es van servir les raccions, des del carrer paral.lel al poliesportiu, amb els inscrits anant-hi amb cotxe. Ho explicava la regidora: ‘Hem fixat quatre franges horàries i els inscrits tenen una franja concreta per anar a recollir l’escudella. Ho fan amb cotxe, no es pot fer a peu per evitar aglomeracions de gent, i hi ha fins a dos controls per verificar l’horari de la persona inscrita i el seu nom’.
Un cop superats els dos controls, un grup de joves lliurava la menja en una bossa vermella de grans dimensions. Els cotxes podien triar dues rengleres de files en comptes d’una, per fer més via. El topall màxim de recepció d’escudelles era de sis per vehicle, el màxim que es permet quant a gent reunida. Això sí, cada família celebrava privadament l’escudella, no s’hi destinà cap espai municipal per a fer-ho justament per evitar aglomeracions, relatava Virgili.
La inscripció ‘es va fer per internet i de manera presencial, ja que l’escudella triomfa molt entre la gent gran, que té més dificultats per moure’s per internet’, destacava Virgili.
‘Ha estat un èxit que hagin vingut 400 persones, i també han estat un èxit els concerts i actes festius i populars, que han tingut molt bona resposta ciutadana, venent-se gairebé totes les entrades. I és que la gent tenia moltes ganes de sortir’, recollia la regidora, malgrat que no haver fet l’escudella al pavelló ha impedit viure la música i fer la ballaruca, però sobretot, ha evitat el contacte humà.
En què consistia la menja? L’Ajuntament lliurava una bossa amb dos pots amb escudella, una safata amb diverses viandes per condimentar-la, dues baguets, dos tiramissus de postres i una botella de vi negre del Penedès. A més, regalava un tupí de fang i dos plats també de fang característics de la cuina catalana.
J. Garcia
Equip de redacció