Torredembarra, Altafulla, Tarragona i Salou utilitzaran les seves balises per a col·locar una vintena de biòtops que permetrà crear una petita biosfera en cada boia. Els biòtops s’han començat a col·locar aquest dilluns a les platges d’Altafulla.
La principal novetat d’aquest any és la creació de “parcs” amb cinc biòtops diferents concentrats que ocuparan 200 metres quadrats, per poder crear un espai natural i fins i tot per visitar o fer tallers.
Cada estructura té un pes d’entre 1000 i 2500 quilograms i enguany s’han creat alguns biòtops en forma de corall que recorden al fons marí.
Aquesta experiència va començar l’any 2012 i és una iniciativa impulsada per Miquel Rota. Rota ha explicat que la intenció segueix sent “tornar al mar, allò que ja és del mar”.
Fins ara en edicions anteriors s’han col·locat quaranta-sis biòtops repartits per les costes d’Altafulla i Torredembarra. Aquestes estructures estan fetes de Carbonat de Calci (CaCo3), l’os del corall i que s’integri en un desert d’arena que és la costa tarragonina.
El projecte té un pressupost de 40.000 euros per situar la vintena de biòtops i compta amb la col·laboració de Repsol. Des de la companyia, el seu director a Tarragona, Josep Francesc Font, ha destacat la participació en aquestes iniciatives per a regenerar el Medi Ambient on segueix col·laborant Repsol.
Aquests biòtops han de servir per regenerar la flora i la fauna de la costa tarragonina i són utilitzats com a refugi pels peixos que circulen entre cinc i sis metres de profunditat que és la fondària on s’han començat a situar.
Els tres ajuntaments participants a l’acte, Salou, Altafulla i Torredembarra han remarcat la importància d’un projecte com aquest per poder seguir recuperant la malmesa costa tarragonina.
Equip de redacció