.

‘Water ink’, d’Alejandro Toro, es pot visitar fins al 27 d’abril

‘Water ink’, d’Alejandro Toro, es pot visitar fins al 27 d’abril

Un concert de swing de ContraJazz Band, en el marc del 25è aniversari del Festival Internacional Tarragona Dixieland, i una exposició d’aquarel·les del jove tarragoní Alejandro Toro enceten aquesta setmana el gruix d’activitats del cicle Cultura Kesse, la programació cultural de l’Espai Jove Kesse de Tarragona.

ContraJazz Band oferiran aquest divendres (21 h, entrada lliure) un concert que ha sigut programat amb la col·laboració de l’associació TGN Swing, dedicada a la pràctica d’aquest estil de ball. El quartet ContraJazz Band, format per veu, guitarra, contrabaix i bateria i provinent de les comarques barcelonines del Bages i el Moianès, oferirà un repertori que recorrerà clàssics del jazz (Duke Ellington, Bart Howard, George Gershwin) i de les bandes sonores (Henry Mancini, Nino Rota). Durant el concert, la sala d’actes, que té terra de parquet, estarà habilitada per tal que aquells que ho vulguin puguin ballar.

Mentrestant, durant aquesta setmana (del 23 al 27 d’abril, de 16.30 a 21 h) es podrà visitar l’exposició ‘Water ink’, d’Alejandro Toro. L’autor explica, sobre les seves il·lustracions: “Passejo per La Rambla esperant tenir aquesta genial idea que tots esperem per poder desenvolupar-la en el meu petit quadern. Em sento en un carrer qualsevol sense saber què fer. Un cop he tret els pinzells i he preparat les meves aquarel·les em quedo en blanc, com el full que tinc davant. Però en el mateix instant que cau la gota sobre el paper, comença un viatge que no sé quan s’acabarà.”

Cultura Kesse continuarà la setmana vinent amb l’exposició (del 30 d’abril a l’1 de juny) i la presentació en directe (3 de maig) dels kamishibais, contes il·lustrats japonesos, que han fet els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. I, més endavant, continuarà una projecció d’un mini documental i un videoclip d’Ester Sánchez (10 de maig); el cabaret literari ‘Si te ofendo, te jodes’, amb Pili Andreu i El Artriste (24 de maig); una actuació conjunta del Mag Blak i Ciriaco Clown (31 de maig); l’exposició La dona al sud, de l’Assemblea de Cooperació per la Pau (del 4 al 22 de juny); l’espectacle literari i musical ‘DJ Books’, amb Joan Rioné i Juan Antonio Moreno (7 de juny); i una representació dels joves de l’Aula de Teatre de l’Espai Jove Kesse (14 de juny).

La programació està organitzada pel Servei Municipal de Joventut i presta una especial atenció a les propostes sorgides del teixit jove de la ciutat però està oberta a tots els públics. Les actuacions tenen lloc en divendres, comencen a les 21 h i l’accés és lliure fins a omplir aforament. Les exposicions es poden visitar de dimarts a dissabte, de 16.30 a 21 h.