.

.

TOTS 21


La propietària, Loli, a l'esquerra, amb una treballadora. Foto: Adrià Morte / Cadena Ser

L’assemblea feminista de Reus L’Hora Violeta ha condemnat la pràctica que s’està duent a terme al restaurant Enric II del polígon Riuclar de Tarragona.

La direcció d’aquest establiment obliga les seves treballadores a vestir llenceria com a uniforme durant el seu horari laboral.

L’Hora Violeta desaprova “totalment” la iniciativa impulsada per aquest establiment i considera que la direcció del restaurant “ha abusat de la seva posició” a l’hora d’ofertar nous llocs de treball, així com de la situació de necessitat laboral que pateix la població causada pel context de crisi actual (segons les darrers dades de l’Idescat, la taxa d’atur de les dones és del 21,77 %).

El diari digital Noticiestarragona.cat va destapar el cas. Segons Loli Carrillo, propietària del bar, aquest nou “vestuari” va introduir-se fa prop d’un any per tal de captar i fidelitzar els seus clients, majoritàriament homes. La gerent del restaurant afirma que “les cambreres boniques agraden”, motiu pel qual va decidir “posar-les una mica més sexis”. Des del col·lectiu feminista, les declaracions de Carrillo s’interpreten com un atac directe a les dones, “ja que posen de manifest la constant reducció de la dona a simple objecte sexual i eternitzen la seva instrumentalització en els engranatges del sistema capitalista”.

També ha dit que moltes dones s’han ofert per treballar-hi.

L’organització afirma que iniciatives com aquesta “fan la dona més objecte i menys subjecte i que actuen com a element de perpetuació de la pressió estètica que les dones pateixen diàriament a través dels mitjans de comunicació”, així com dels missatges de les campanyes publicitàries “que presenten un prototip de bellesa malaltís i inassumible”.