.

El Festival Internacional de Cinema en Català treballa per poder celebrar la 13a edició de manera presencial entre el 26 de setembre i el 3 d’octubre a Roda de Berà, aplicant totes les mesures i protocols vigents en aquell moment. Tot i l’ajornament de la cita d’aquest any a causa de la Covid-19, el FIC-CAT manté el seu propòsit de reactivar la cultura, incentivar la indústria audiovisual del país i donar visibilitat al cinema que es produeix en català. En aquest sentit, aposta per un certamen presencial i, a la pantalla que s’instal·larà al Casino Municipal, reconvertit en sala de cinema, es projectaran 8 llargmetratges, 6 documentals, 22 curtmetratges, 11 videoclips i 18 treballs de centres educatius.

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, és una iniciativa de l’àmbit cinematogràfic que va néixer l’any 2008 amb la voluntat de posar a l’abast dels i de les cineastes de Catalunya, així com de tots els territoris i països d’arreu del món, l’oportunitat de projectar les seves pel·lícules, compartir experiències i potenciar la creació des de la indústria del país i en la llengua pròpia. En aquest sentit, el FIC-CAT va adreçat, sobretot, als realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals, que tinguin propostes actuals, creatives, arriscades i innovadores. El FIC-CAT és l’únic festival de cinema del país que promociona, publicita, projecta i premia les produccions rodades en llengua catalana.

Segons l’acord entre la CCMA i FIC-CAT, tant TV3 com Catalunya Ràdio, que són mitjans oficials del festival, informaran de les activitats del FIC-CAT a través dels diferents programes, com, per exemple, “33 recomana” i “Linca’t”, a més d’altres espais divulgatius recollits en les condicions particulars.

La CCMA també tindrà la possibilitat de presentar en exclusiva alguna de les seves produccions. De fet, en una edició amb més estrenes que mai, destaquen produccions coproduïdes per TV3 o que han comptat amb la participació de la cadena, com els llargmetratges “La dona il·legal” i “L’ofrena”, els telefilms “La mort de Guillem” i “Tocats pel foc”, els documentals “Catalunya Nord, la llengua enyorada” i “Ernest Lluch, lliure i atrevit” i les cintes “Generació Kibbutz” i “Raimon Panikkar, entre Orient i Occident”. A més, es podran veure dues pel·lícules amb participació de TV3 que ja s’han estrenat, “La innocència” i “Cordes”.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.