.

.

TOTS 21


Instant de la signatura.

Instant de la signatura.

L’Ajuntament i Caprabo han presentat aquest migdia el conveni de col·laboració per al Rebost dels Aliments de Torredembarra. Així, aquesta important superfície comercial present al municipi se suma al projecte impulsat per la Regidoria de Serveis, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, el qual té un doble benefici: evitar el malbaratament dels aliments i ajudar les persones amb risc d’exclusió social a través de Càritas.

Cal recordar que el mes de novembre de 2012 es va posar en marxa a Torredembarra el Rebost dels Aliments a través del qual es recullen els excedents d’aliments frescos (principalment verdures, fruites i carn). El primer any de funcionament s’han arribat a recollir més de cinc tones d’aliments. L’alcalde, Daniel Masagué, ha destacat que amb el conveni amb Caprabo s’assoliran més èxits, demostrant aquesta cadena comercial la seva grandesa pel seu esperit solidari. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que “són temps difícils i tots els esforços són necessaris per solidaritzar-nos amb els que més pateixen. Administracions, sector comercial i tercer sector ens unim amb aquest objectiu”.

La regidora de Serveis i Benestar Social, Francisca Felguera, també ha agraït la sensibilitat de Caprabo i la gran tasca que du a terme Càritas. La regidora ha ressaltat que es tracta d’aliments que són aptes per al consum, però que es retiren de la venda per tenir una data de caducitat massa propera, per acumulació d’estoc o perquè no compleixen els criteris estètics del venedor.

Per la seva part, la responsable de Responsabilitat Social i Medi Ambient de Caprabo, Ana González, ha destacat que Caprabo ha dissenyat tot un procediment destinat precisament a les donacions d’excedents d’aliments frescos, tot assenyalant que aquesta tasca és possible gràcies als treballadors dels centres comercials. També ha comentat que el centre de Torredembarra ja va dur a terme donacions l’any passat amb altres institucions, un total de 52.000 àpats.

Finalment, el director de Càritas a Torredembarra, Esteve Morros,  ha explicat que l’any 2013 entre el Rebost dels Aliments, donacions, aportacions de la Unió Europea, etc., han gestionat el repartiment de 68 tones d’aliments beneficiant més d’un miler de persones. El funcionament del Rebost dels Aliments és el següent: dos dies a la setmana personal de la Brigada de Serveis de l’Ajuntament recull els aliments entre els comerços col·laboradors i els trasllada a la seu del Rebost que es troba al local municipal on Càritas té la seva seu a través d’un conveni amb la Regidoria de Benestar Social. Càritas fa la distribució dels aliments entre les persones més necessitades.

En aquests moments, a més de Caprabo participen al Rebost dels Aliments quatre parades del mercat setmanal: Badia Fruits, Frutas y Verduras Ruiz Claro, Frutas Martin i Messaoudi. L’Ajuntament seguirà treballant per implicar més establiments comercials en el projecte.