.

Un moment de la celebració de la Junta Local de Seguretat. Foto: Anna F / Ajuntament

Un moment de la celebració de la Junta Local de Seguretat. Foto: Anna F / Ajuntament

Mentre no s’implanti la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra s’haurà d’intensificar la col·laboració amb la Policia Local. Així ho ha explicat l’alcalde, Eduard Rovira, després de la reunió de la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc aquest matí. Tot i així, el mateix alcalde ha assenyalat que la col·laboració entre els diferents cossos policials és molt coordinada i eficient amb un alt nivell de qualitat. Cal recordar que la Generalitat manté el seu projecte de construir una comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra, quan sigui possible pressupostàriament.

Pel que fa a les dades d’actuacions de l’any 2015, destaca que la mitjana a Torredembarra s’ha mantingut pel que fa als robatoris dins d’habitatges. En aquest sentit, l’inspector cap de l’ABP Tarragonès dels Mossos d’Esquadra, Vicenç Lleonart, ha comentat que mentre la mitjana s’ha incrementat un 10% a nivell de Catalunya i un 5 % al Camp de Tarragona, a Torredembarra només ha estat de l’1 %.

Pel que fa a dades estadístiques, destaquen les següents:

Fets delictius coneguts: Increment del 12 % (de 1.267 a 1.419), dels quals un 73,8 % són delictes o faltes contra el patrimoni.
Detencions: Increment del 20,48 % (de 66 a 83).
Accidents de trànsit: Reducció del 7,5 % (de 129 a 120 sinistres. Cap víctima mortal ni ferit greu).

El regidor de Governació, José García, ha ressaltat la reducció de la sinistralitat pel que fa als accidents de trànsit, però ha lamentat l’augment dels positius per alcoholèmia, ja que si bé s’ha reduït en un 20 % el nombre de proves realitzades, els resultats positius s’han incrementat en un 75 % (les denúncies administratives han passat de 37 a 65 i les penals de 26 a 29). Al mateix temps, també han augmentat el nombre de denúncies per no estar al dia de les revisions de la ITV (d’1 el 2014 a 121 el 2015) i per no disposar de l’assegurança de responsabilitat civil obligatòria en vigor (passant de 24 el 2014 a 90 el 2015). Per aquest motiu, tant el regidor José García com el sotsinspector cap de la Policia Local de Torredembarra, Miguel Ángel Marchal, han explicat que caldrà emprendre accions per actuar especialment en aquests àmbits.

Objectius de futur

Sobre els objectius de futur, el regidor de Governació ha destacat el projecte d’implementació del Pla de Millora de la Policia Local de Torredembarra que es fonamentarà en un pla estratègic que millori l’organització, funcionalitat i prestació del servei policial. També destaca el Pla de Seguretat 2017, com a seu dels Jocs Mediterranis.

A la Junta Local de Seguretat hi ha pres part l’alcalde, Eduard Rovira; el director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto; el subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra; el regidor de Governació, José García; i representants de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Protecció Civil de Torredembarra.