.

Imatge del tòtem publicitari objecte de la polèmica. Foto: Tarragona21

Imatge del tòtem publicitari de Riuclar. Foto: Tarragona21

El tinent d’alcalde de Territori, Josep Maria Milà, ha declarat avui en nom de l’equip de govern la guerra a les més de 300 tanques publicitàries de grans dimensions, com la que ha generat una mobilització ciutadana al barri Riuclar. El primer pas ha estat suspendre per un any la concessió de llicències per instal·lar aquest tipus de cartelleres, un punt que s’ha aprovat per unanimitat després d’introduir-lo d’urgència en l’ordre del dia del ple. Els propers passos seran canviar l’ordenança i suprimir paulatinament tots els tótems publicitaris “al llarg d’aquesta legislatura, ja que la vigència d’algunes de les llicències otorgades és de quatre anys”.

“No és el primer cop que s’intenta, però espero que poguem revertir aquest procés d’invasió brutal. La ciutadania ens acostumem a naturalitzar-les i no fer-ne cas, però hi ha llocs on n’hi ha 7 o 8, unes damunt de les altres i algunes de rovellades”, ha manifestat Milà. L’ordenança que regula la instal·lació de tanques publicitàries de grans dimensions, que és de 1988, es modificarà en un grup de treball consensuat. El nou text decidirà quines limitacions es posen a les noves cartelleres i a les existents, i Milà ja ha avançat que la postura inicial de l’equip de govern és de retirar-les totes.

Obliguen al propietari del tótem de Riu Clar a posar-hi una tanca perimetral

L’equip de govern ha demanat al propietari de la cartellera de 17 metres instal·lada a Riu Clar que instal·li una tanca perimetral al solar on està ubicada, per qüestions de seguretat, tal com exigeix l’ordenança general respecte els solars de la ciutat. Pel que fa a una possible retirada a curt termini, Milà ha declarat que l’única via possible és intentar convèncer el propietari que ho faci per voluntat pròpia.

Estrada: “És lamentable que no hi hagués constància del buit legal”

El grup municipal de la CUP ha estat el més bel·ligerant a l’hora de criticar l’actuació de l’equip de govern respecte a la presència de tanques publicitàries en general, i a la de Riuclar en particular. La portaveu cupaire, Laia Estrada, ha afirmat que “és lamentable que no hi hagués constància del buit legal existent en aquesta matèria, i que hagi estat una empresa la que ens ha fet adonar que la normativa existent era del 1988”. Per part d’ERC, Pau Ricomà ha lamentat que “no es pari atenció als veïns de Riu Clar”.

Per la seva banda, Rubén Viñuales (Ciutadans) ha afirmat que si finalment no es pot treure el tòtem del barri, se’ls ha de concedir tota la resta de reclamacions que vinguin de Riu Clar. En aquest sentit, Milà ha assegurat que estant fent “tot el necessari per atendre totes les reclamacions” que venen de la zona, i que per ell s’ha convertit “en un tema gairebé personal”.

Romà Rofes