.

Es tracta d'una prova pilot amb l'objectiu de fer-ho extensiu al nou enllumenat d'aquest nucli urbà ubicat al nord d'Altafulla

Es tracta d’una prova pilot amb l’objectiu de fer-ho extensiu al nou enllumenat d’aquest nucli urbà ubicat al nord d’Altafulla

La Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Altafulla ha estat l’encarregada aquest matí d’instal·lar tres fanals que funcionen de forma autònoma amb energia solar i dotats amb tecnologia LED al pont d’accés a la urbanització de Brises del Mar, a Altafulla. Concretament s’ha instal·lat una lluminària a l’entrada de l’accés i dues més, a banda i banda del pont.

La instal·lació d’aquests tres fanals SOLAR LINE funcionarà com a prova pilot amb l’objectiu final de fer-ho extensiu a altres zones de la població. En aquest nucli també està previst que en els propers mesos es liciti el nou enllumenat públic, amb una inversió de 225.000 €. La tecnologia Solar line és la lluminària solar que funciona de forma autònoma al 100 %. Està dotada amb tecnologia LED d’alta potència que es conjuga amb un sistema que s’abasteix de la llum solar aconseguint un total estalvi energètic aprofitant-se d’una energia alternativa com el sol.

Una altra de les particularitats d’aquests fanals instal·lats és l’encesa automàtica quan no detecta llum i la reducció del nivell d’il·luminació quan no detecta presència. Les lluminàries integren panell fotovoltaic, bateries d’ió-liti d’alta capacitat, mòduls òptics LED i controlador de càrrega. També inclouen un sensor d’infrarojos per augmentar l’autonomia, en reduir el nivell d’il·luminació al 30 % quan no detecta presència. Aquest sistema fa que quan el sensor detecta presència, el nivell d’il·luminació s’eleva al 100 %. Per tal d’aconseguir un millor rendiment, els tres fanals s’han instal·lat amb una inclinació fixa de la consola per a un major aprofitament de la llum solar. El temps mitjà de càrrega és de 6/8 hores, mentre que el temps de descàrrega és superior a les 20 hores. La inversió ha estat de 1.422,53 €.