.

El projecte d’implantació d’aquest sistema d’avís d’alta potència, que té un pressupost de gairebé 38.000 euros, inclou la integració amb el sistema de megafonia existent als altres nuclis del municipi .

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha instal·lat un sistema d’avís a la població davant d’un risc nuclear al nucli de l’Almadrava. Aquest sistema es podrà utilitzar, però, per a qualsevol altra situació de risc o emergència, segons ha explicat el regidor de Seguretat i Protecció Civil, Frederic Escoda.

El projecte d’implantació d’aquest sistema d’avís d’alta potència, que té un pressupost de gairebé 38.000 euros, inclou la integració amb el sistema de megafonia existent als altres nuclis del municipi (a Masboquera, Masriudoms, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant).

En concret, els elements que s’hi han instal·lat són: una sirena d’avís massiu a la població, una estació meteorològica en el punt de la sirena i un Centre de Control (Consola d’Activació Local) en les dependències municipals de Protecció Civil de l’Hospitalet de l’Infant. Des d’aquest Centre de Control es podrà activar i desactivar la sirena, que emet un senyal d’avís d’alerta que es pot sentir a tot el nucli.

L’Almadrava té una població estacional molt gran i és el nucli de població que es troba més pròxim a la central nuclear Vandellòs II (a la Subzona 1A, que comprèn el cercle de 3km, de radi, concèntric amb la instal·lació nuclear) i, per tant, està sotmès a mesures de protecció urgents destinades a reduir el risc entre la població, com la resta del terme municipal, que també està inclòs en la zona 1.

El municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant disposa d’un Pla d’actuació municipal en emergència nuclear (PAMEN), ja que està afectat pel Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA).