.

Els Reis Mags repartint caramels al Serrallo

Els Reis Mags repartint caramels al Serrallo

A poques hores perquè Ses Majestats, els Reis d’Orient, visitin totes i cada una de els llars tarragonines, la tradicional cavalcada ha complert amb les expectatives. Enguany, els Reis més màgics han repartit al voltant de 3.000 quilos de caramels entre els infants però també entre els més crescuts. I és que, un cop cada 365 dies, els adults es permeten tornar a ser nens.

Milers de persones han acompanyat els Mags durant tot el recorregut pel centre de la ciutat. Els carrers i els balcons s’han omplert de tarragonins, que enguany han pogut contemplar unes carrosses restaurades, amb noves estructures, nova pintura i decoració, i amb els noms de totes elles escrits a la part frontal dels vehicles. Algunes de les carrosses on més s’ha treballat ha estat en la de la quadriga romana i en la de la Catedral.

La Cavalcada de Reis de Tarragona també ha millorat la seguretat en el seu centenari. La Brigada Municipal ha treballat intensament durant els últims tres mesos perquè tot estigui a punt. S’han substituït les teles de roba que recobrien les 14 carrosses dels Reis Mags per faldons de fusta, amb l’objectiu d’evitar accidents amb els nens que s’hi acosten per recollir caramels. A més, els patges han escortat els vehicles per evitar ensurts. Durant la Cavalcada s’han repartit uns 3.000 quilos de caramels aptes per a celíacs, 800 quilos més que l’any anterior.

Ses Majestats han arribat amb moltíssima puntualitat, uns minuts després de les sis de la tarda, en vaixell al Serrallo. Allà els han rebut les sirenes dels vaixells i barques del Port, i les tradicionals 21 salves pirotècniques. Els Reis han desembarcat al Moll de Costa, on els esperava per rebre’ls la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria. El rei Gaspar ha estat l’encarregat de saludar els tarragonins i ha destacat que a Tarragona s’hi troben “com a casa”.

Encara amb temps per recollir les últimes cartes dels més menuts, els tres Reis Mags s’han traslladat en cotxes fins al carrer Reial, on s’ha donat el tret de sortida a la Cavalcada. La rua ha passat per la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, ha fet dos tombs a la Rambla Nova, ha pujat pel carrer Sant Agustí, Portalet i ha acabat a la plaça de la Font. Allà, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, els ha lliurat les claus de la ciutat perquè, durant tota la nit i matinada, els reis i els seus patges puguin repartir milers de regals.

Ballesteros demana un 2014 “més feliç”

El batlle tarragoní s’ha felicitat pels 100 anys de la Cavalcada i ha explicat a Ses Majestats que enguany la ciutat commemora els 2.000 anys de la mort d’August, “l’emperador que va fer gran Tàrraco”. Després de preguntar als nens i nenes, i també als pares i mares, si s’havien portat bé, Ballesteros ha demanat als Reis Mags que enguany facin “una mica més feliços” als tarragonins i tarragonines i, en especial, a aquelles famílies que més ho necessiten, com als malalts o aquelles que disposen de menys recursos.

Per la seva banda, el rei Melcior ha parlat en nom dels tres Mags i ha explicat que el viatge des d’Orient ha estat lent, per terra i per mar, perquè han arribat a Tarragona carregats de regals. Melcior s’ha mostrat sorprès pel carbó que han vist al Port, però ha tranquil·litzant als nens dient-los que saben que s’han portat molt bé. El rei blanc ha fet una crida als tarragonins perquè cuidin i estimin la seva “bonica” ciutat, i ha recordat als més petits que cal que vagin a dormir ben aviat.

La Cavalcada ha mobilitzat més de 200 efectius. En concret, hi han participat uns 150 professionals entre tècnics municipals i membres dels diferents cossos operatius, i 100 voluntaris, que han vetllat perquè l’acollida dels Mags d’Orient hagi estat un èxit. Amb motiu d’aquesta efemèride, enguany s’ha editat un llibre i s’ha organitzat una exposició al Moll de Costa.

Nens i nenes repartint caramels des de les carrosses

Nens i nenes repartint caramels des de les carrosses

Cavalcada-manifestació als barris de Ponent

Les Associacions de Veïns de la Floresta, l’Albada i Parc Riuclar han convocat una Cavalcada de Reis en forma de manifestació aquest diumenge a les set de la tarda. Ses Majestats han recorregut a peu aquests barris de Ponent de la ciutat. Amb aquesta acció s’han volgut denunciar les exigències de l’Ajuntament a l’hora d’utilitzar l’espai públic per al desenvolupament d’activitats al carrer. Els veïns han criticat els obstacles amb què es troben per organitzar esdeveniments, com ara l’obligatorietat de disposar de plans de seguretat, contractar vigilants privats, que els efectius de l’organització estiguin equipats amb armilles i sistemes de comunicació, o controlar els accessos a places públiques.

/* JS para menú plegable móvil Divi */