.

.

TOTS 21


Homenatge a les víctimes de l’atemptat de Cambrils

Ni els serveis d’intel·ligència ni cossos policials tenien coneixement dels moviments ni de les activitats dels terroristes del 17-A abans dels atemptats, segons ha publicat aquest diumenge ‘La Vanguardia’, que cita fonts de diferents cossos de seguretat que han participat en la investigació.

La informació contradiu la publicada fa uns dies a ‘Público’, que en els últims dies va publicar que el CNI coneixia els moviments de la cèl·lula terrorista fins pocs dies abans dels atemptats.

Segons ‘La Vanguardia’, van ser els Mossos d’Esquadra els qui van reconstruir els moviments de la cèl·lula després dels atemptats, no abans, i basant-se en les seves pròpies investigacions i en les de la Policia Nacional i el CNI. El rotatiu publica extractes d’un “informe cronològic” dels Mossos de l’11 d’octubre del 2018, incorporat a la causa judicial.

Segons aquest informe, la policia catalana va fer un “estudi retroactiu de les trucades” que hi havia als telèfons mòbils confiscats després dels atemptats, un dels quals contenia una enorme quantitat d’enregistraments de converses entre els terroristes fets per ells mateixos. ‘La Vanguardia’ remarca que aquests telèfons mai van estar punxats abans dels atemptats.

L’informe recollit per la ‘La Vanguardia’ també moviments dels terroristes, com ara a Ripoll, a la casa d’Alcanar o el viatge a París que van fer dos d’ells i que va comptar amb informació aportada pel CNI i que, segons fonts citades pel rotatiu, es van aportar després de l’atemptat i amb l’ajuda dels serveis francesos.

Dies després dels atemptats, els Mossos ja disposaven de rastres de les activitats prèvies dels membres de la cèl·lula, ja sigui a través dels mòbils, rebuts de despeses, tiquets de pàrquing, pas per peatges o justificants bancaris.