.

El president del Port de Tarragona, amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent,. Foto: Cedida

Els governs de Catalunya, Navarra, el País Bas i Aragó defensen la col·laboració interterritorial com a part “fonamental” per avançar en la descarbonització de la indústria a través de l’hidrogen verd. Així ho han manifestat en el segon Fòrum del Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre celebrat aquest dijous al port de Tarragona.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reivindicat el sud d’Europa com un “actor rellevant” en el nou model energètic i en la descarbonització. “Europa és cada vegada més conscient que aquest eix de l’Ebre que estem generant és important des d’un punt de vista continental”, ha afirmat Torrent, qui ha subratllat que això també passa per “unir esforços” entre regions per ser més competitius.

“Encara no sabem quines seran les apostes guanyadores, però sí que sabem que perquè tinguin èxit han de sorgir de la col·laboració publicoprivada”, ha assegurat Torrent, qui ha afegit que aquests projectes també hauran de tenir una mirada europea, contribuir a la descarbonització de la producció o del consum i que siguin projectes industrials.

Torrent també ha afirmat que l’impuls de l’hidrogen verd generarà una nova cadena de valor que serà “important i interessant” per la innovació en l’àmbit industrial. “Tot i que sempre es parla de l’hidrogen com a element de descarbonització de la indústria, també s’ha de tenir en compte que l’hidrogen ja comporta una indústria per ella sola”, ha subratllat Torrent, qui considera que “és un terreny abonat” que s’ha d’aprofitar. “En altres tecnologies de descarbonització potser arribem tard, però en l’hidrogen verd no”, ha celebrat.

Saül Garreta: ‘Tarragona, epicentre de la transformació energètica’

La benvinguda a la jornada ha estat a càrrec de Saül Garreta, president del Port Tarragona, que ha aprofitat per afirmar que “Tarragona és l’epicentre de la transformació energètica del nostre país i el Port de Tarragona som l’agent facilitador que posa la seva infraestructura al servei d’aquest procés”.

Garreta ha volgut ressaltar el coneixement, l’experiència, la tecnologia, la capacitat d’innovació i el talent per a impulsar la metamorfosis de la indústria cap a la descarbonització i cap a una economia verda i circular,
que es concentren a Tarragona.

El president del Port ha finalitzat la seva intervenció remarcant la importància d’un dia com avui per a Tarragona, per a l’Àrea Metropolitana de Tarragona i ha aprofitat per a reivindicar novament “el Port de Tarragona com a motor de desenvolupament i transformació del país”.