.

Una imatge de la zona on hi haurà el parc. Foto: Cedida

Una imatge de la zona on hi haurà el parc. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Salou ha iniciat la construcció d’un gran parc a la platja Llarga, que tindrà una superfície de 15.000 metres quadrats. Les obres consisteixen en l’adequació i recuperació de l’espai natural que es troba situat a la banda de Ponent d’aquesta platja, amb la millora dels accessos, des del Camí de Ronda i el carrer Torremolinos, i la naturalització de l’espai, amb la plantació de vegetació autòctona, a base de plantes aromàtiques i de floració tot l’any.

L’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut; la regidora de Qualitat i Pla d’Usos de Platges, Julia Gómez, i el regidor de Manteniment, Reparacions i Adequacions de Platges, Pedro Madrona, ha realitzat, aquest migdia, una visita d’obres a l’entorn de l’actuació i ha explicat que “la construcció del parc té com a finalitat l’aprofitament de l’espai, perquè les persones puguin accedir més enllà del recorregut actual”; per la qual cosa “habilitem camins i millorem els tres miradors que hi ha, afavorint l’accés de les persones amb mobilitat reduïda i de les famílies que porten els infants en cotxet”.

Cal destacar, també, que es donarà ús de passeig als antics bancals que tenia el càmping que hi havia a la zona. És a dir, el parc recuperarà l’ús d’aquestes plataformes que ara són inaccessibles, moltes d’elles, perquè estan recobertes de vegetació. Així doncs, la nova estructura del parc permetrà que es pugui passar des de la part més alta, fins al mar, a través de les antigues esplanades que ja existen.

L’alcalde ha posat en valor el fet que “aquest gran parc s’incorpori a la ciutat, per a residents i visitants” i contribueixi a fer salut, gaudir del patrimoni natural i facilitar l’accés a totes les persones.

Vegetació autòctona
Pel que fa a la vegetació autóctona, les espècies oferiran una coloració i floració variada durant tot l’any, amb un gran ventall aromàtic, per crear experiències sensorials. En aquest sentit, “la intervenció vegetal i la recuperació natural integrarà arbustiva, herbàcia i arbres, per tal de recuperar la màquia litoral, és a dir, la que correspon al lloc on som”.

Referent a la il·luminació, tota la zona comptarà amb llums solars autònomes, que funcionaran amb sensors de moviment.