El creatiu xef gironí, Jordi Roca, ja ens té acostumats als seus gelats originals de Rocambolesc i del Celler de Can Roca des de fa uns quants anys. Amb motiu de la mona de Pasqua d’enguany s’ha tornat a superar, i això que era difícil, perquè al 2017 va reproduir els rostres monumentals de l’Illa de Pasqua. Aquest any enlluerna amb una Mona Lisa que recorda l’obra de Leonardo da Vinci, però amb el cap d’un ximpanzé. Ni rastre del somriure enigmàtic d’aquella dama.
Aquesta preciositat de mona de Pasqua s’ha instal·lat en exclusiva a Reus, a la capital del Baix Camp. Concretament al Colmado Giner, on la Núria Queralt, la seva propietària ens detalla molt més sobre aquesta obra d’art: “Tenim la Mona Lisa i, per l’altra, la xocolateria Casa Cacao ha preparat les beines (el fruit sec del cacau) de xocolata negra i amb llet”. Alhora detalla que “la Mona Lisa està elaborada amb xocolata amb llet, amb l’interior ple de bàmboles de cacauet torrat i salat, recobertes de xocolata amb llet i cacau en pols. El seu preu és de 34 euros. La beina de xocolata negra està feta amb cacau de l’Hacienda Cacao Caribe 70% de Las Trincheras, a Veneçuela. Està farcida de faves de cacau de Bolívia torrades i recobertes de xocolata d’origen Cusco, a Perú, del 60%. La beina de xocolata amb llet es crea amb cacau de l’Hacienda Cacau Caribe 60% de Las Trincheras i està farcida amb carambines de nous, plàtan i fruita de la passió. El preu d’ambdues és de 59 euros”. Les figures de xocolata es poden adquirir al Colmado Giner fins a finalitzar existències. També es pot fer la reserva mitjançant la botiga en línia per recollir-ho a l’establiment o trucant al 977 345 877. Les unitats són limitades.
La Núria detalla que “aquest és un perfil de mones que atrauen més a un públic adult gourmet i sensible per tot allò que anem descobrint i portant. De fet no és només la mona, ja que l’estoig en el que venen ve tota l’explicació. És un producte bo, artesà i que té bon gust”. Un moment dolç i que de ben segur que els paladars agrairan, i que podeu adquirir a un Colmado Giner, que les ha vist de tot colors des que va iniciar el seu recorregut allà per l’any 1945. Precisament la Núria fa balanç del que ha estat aquest any de pandèmia pel seu establiment: “El que ha passat tots aquests mesos evidentment que ens va canviar la manera de treballar. El cert és que gràcies al món digital, hem passat de ser un comerç local a un aparador global. Nosaltres ja hi creiem en les xarxes socials abans de la pandèmia. De fet això ens permet que per exemple el jovent pugi amb interès per la gastronomia gourmet i ens permet comprovar al moment el feedback de les accions que portem a terme”.
La màxima responsable de l’establiment situat al carrer Salvador Espriu nº14 de Reus, exposa també que “les tendències han canviat una mica. Per posar-te un exemple, abans la venta de pernils bons era només per Nadal, ara en estem trobant que en venem totes les setmanes. La gent s’ha posat les piles, has d’innovar i esperem poder resistir en un territori de tanta producció gastronòmica”.
Sal i Pebre / Helder Moya
Equip de redacció