.

Assemblea dels Xiquets aquesta tarda

Assemblea dels Xiquets aquesta tarda

L’assemblea extraordinària dels Xiquets de Tarragona celebrada aquest dissabte a la tarda ratifica, tal com es preveia, Roger Peiró en el càrrec de cap de colla, de manera que el fins ara líder dels matalassers continuarà al capdavant de l’entitat almenys una temporada més, i serà ja la cinquena consecutiva (es va estrenar en el càrrec la temporada 2010).

L’assemblea, a la que han assistit més de 120 castellers, ha aprovat també els pocs canvis presentats per Peiró en la seva junta tècnica de cara a l’any vinent, on Josep Maria Solé passa a ser adjunt al cap de colla, en substitució de Jeroni Bru, i on Oriol Salomó es convertirà en el nou cap de pinyes, rellevant en el càrrec a Hugo Vives. Pel que fa a l’equip de canalla, Oriol Peiró continuarà al capdavant.

En el seu informe, Peiró fa un balanç positiu de la temporada 2013, destacant rècords absoluts en l’historial dels Xiquets com els 11 castells de nou que s’han assolit o els 55 de vuit pisos. Entre ells, destaquen els 15 dosos de vuit (cap colla n’ha fet tants aquest any). Malgrat no haver assolit l’objectiu del 5 de 9 per Tots Sants, Peiró prefereix quedar-se amb la “part positiva” d’aquella actuació i de la temporada, especialment el domini assolit amb el 3 de 9, que ha passat a ser el castell de sortida en les grans diades.

Respecte del 2014, la planificació tècnica preveu avançar tots els terminis tant com sigui possible, de manera que, per exemple, la intenció és intentar el 3 de 9, per primera vegada, abans de Sant Magí. Igualment, si el decurs de la temporada és l’adient, l’assalt a la gamma extra podria arribar pels volts de Santa Tecla. “S’assajarà el 5 de 9, però no serà l’únic”, anuncia Peiró als seus castellers.

/* JS para menú plegable móvil Divi */