Durant el passat cap de setmana Roda va viure la seva Festa Major Petita de l’Ecce Homo. Tenint en compte les circumstàncies actuals, la regidoria de Cultura i Festes, encapçalada per Teresa Ferré, va confeccionar un programa reduït i adaptat a la situació, configurat per quatre actes culturals i tradicionals que s’han pogut celebrar amb totes les garanties de seguretat.
La festa es va iniciar dissabte amb el concert de Joan Rovira. Abans de les vuit de la tarda el pavelló municipal es va començar a omplir, tenint en compte l’aforament limitat de l’espai, per gaudir de l’espectacle que el cantautor camarlenc estava a punt d’oferir. Joan Rovira va assegurar que viu cada concert com si fos l’últim -tenint en compte les nombroses cancel·lacions d’última hora a les quals els músics s’enfronten per les mesures de la Covid-19-, i ho va demostrar amb tota la seva banda, oferint un concert ple d’energia i d’amor per la música. Entre tema i tema va interactuar amb el seu públic, que es va entregar des del minut ú i va cantar totes les cançons durant prop de l’hora i mitja que va durar el concert.
El matí de diumenge es va dedicar als més petits, gràcies als qui es pot mantenir la tradició del seguici de l’Ecce Homo a Roda de Berà. A 2/4 d’11 del matí es van concentrar els pagesets i pagesetes a la plaça de la Sardana, enguany sense la companyia de gegants, grallers ni diables. Hi van participar una desena de nens i nenes de diferents edats, un nombre bastant inferior a l’acostumat altres anys, degut a les circumstàncies. Des dels 15 mesos d’edat de l’infant més petit, l’Arón, seguit per l’Aleix, de 18, ambdós en braços dels seus pares, passant per la Sira, encapçalant el seguici, el Pau, el Pol o l’Abril, entre d’altres, tots ells agafats a una corda que marcava la distància que havien de deixar entre els uns i els altres.
El fort vent no va impedir que poguessin arribar a l’església, on mossèn Antonio Rodríguez va beneir els fruits de la terra. En finalitzar l’ofici, el Pavelló va acollir l’actuació del malabarista internacional Paul Ponce, artista de sisena generació, al costat de la seva dona, Lia, els seus fills Pablo Andrés, de 14 anys; Jose Víctor, de 12; i la seva filla, Lia María, d’11 anys. Els infants, i també els adults, assistents es van quedar bocabadats amb el que, sobretot els petits malabaristes, van demostrar que saben fer. Un espectacle amb el qual Paul Ponce i la seva família han donat la volta al món.
A partir de les set de la tarda el concert del grup ‘Quintet Quatre + 1’ va posar punt i final a la festa. La formació d’instruments de vent va oferir un repertori propi, arranjant diferents obres d’orquestra, per realitzar un viatge molt especial per les Amèriques. Van començar amb Entertaiment i Summertime; una suite de Henry Mancini amb The Pink Panter, Royal Blue i It had better be tonight, aquesta última peça arranjada amb una flauta piccolo; i van seguir amb l’argentí Astor Piazzolla, amb Adiós Nonino; una suite del brasiler Julio Medaglia amb Belle epoque in Sud America; per finalitzar amb el conegut xoro Tico-tico.
Mesures de prevenció
En tots els actes organitzats per l’Ajuntament des de que es va aixecar l’estat d’alarma, el consistori ha actuat amb rigor, complint i fent complir totes les mesures de prevenció. Ha demostrat que la cultura és segura i que organitzar actes culturals és possible si es prenen les mesures adequades per evitar cap risc. En els accessos es fa sempre un control exhaustiu de l’aforament, així com la presa de les dades personals de tots els assistents per garantir la traçabilitat dels contactes en cas que alguna persona donés positiu durant els dies posteriors; i els voluntaris i voluntàries vetllen en tot moment perquè es compleixin les mesures de prevenció.
Redacció
Equip de redacció