REDESSA donarà a conèixer la Consulta Preliminar al Mercat que ha de servir per detectar empreses interessades en la resolució del repte “Sistema intel·ligent de benchmark per a la identificació i valoració de projectes empresarials d’emprenedoria nous i innovadors”, en una jornada que es durà a terme el proper 5 de juny, a les 12:30 h, a firaReus Events, i que es podrà seguir també en streaming.
La jornada s’adreça a empreses interessades a aportar solucions al repte plantejat i que consisteix a desenvolupar un sistema intel·ligent d’identificació i valoració dels projectes d’emprenedoria que arriben a REDESSA, l’empresa municipal que treballa amb empreses, emprenedors, start-ups i spin-offs per ajudar-los a fer créixer els seus projectes. Aquesta eina ha de servir per a detectar i seleccionar els projectes més nous i innovadors, a través de l’ús de la intel·ligència artificial.
Amb la informació que s’obtingui a través de la Consulta Preliminar al Mercat, posteriorment, s’iniciarà un o diversos processos de Contractació Pública d’Innovació (CPI), que és un procediment administratiu de contractació a través del qual, el comprador públic (en aquest cas REDESSA), pot licitar un producte o servei que encara no existeix en el mercat i que necessita desenvolupament d’R+D.
Altres notícies: |
Tal com explica el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, “per a REDESSA és clau poder impulsar procediments com aquests perquè fomenten la innovació tant en el sector empresarial en el qual està centrada la seva activitat, com també en la pròpia Administració, impulsant nous sistemes de contractació en l’àmbit municipal”.
Els detalls de l’eina que es busca amb el repte plantejat
L’eina que REDESSA proposa ha de ser capaç d’avaluar el nivell de novetat i innovació dels projectes d’emprenedoria que sol·liciten diferents tipus de suport a l’empresa municipal, fent una cerca i comparació massiva i automàtica dels seus punts clau, en relació amb altres projectes ja existents i consolidats.
A més, el sistema ha de ser capaç, mitjançant l’ús de tecnologies com la intel·ligència artificial generativa, d’avaluar completament el model de negoci de les iniciatives d’emprenedoria (productes o serveis, processos interns, estratègies de mercat, estructura d’ingressos i costos, etc.) i predir-ne les possibilitats d’èxit, alhora que fa recomanacions de cara a la millora dels plantejaments inicials.
La jornada del dia 5 de juny es podrà seguir presencialment o via streaming, prèvia inscripció. Programa i inscripcions a: https://www.redessa.cat/agenda/jornadacpi/
Equip de redacció