.

.

TOTS 21


Josep Poblet, el segon per la dreta, amb les autoritats

El Govern, les diputacions catalanes i les entitats municipalistes han exhibit “unitat i fermesa” davant la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local de l’Estat. Els presidents dels ens provincials, els de l’ACM i la FMC, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, han signat un manifest de rebuig on es denuncia la invasió de competències i el caràcter “recentralitzador” de la llei, comprometent-se, a més, a “donar suport als recursos d’incontitucionalitat” que presenti el Govern i els ajuntaments. Ortega, a més, acusa l’Estat d’utilitzar la llei com “una revenja legislativa” i critica que no es respectin les competències catalanes i en canvi sí les de Navarra i Euskadi.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha qualificat l’acte unitari de “saludable” per marcar “quin és l’interès comú de tot el municipalisme català”. I és que també ell ha denunciat les intencions de la nova llei de l’Estat, considerant que és una norma que “recentralitza, retalla i oblida les persones, vulnera i falla, debilita i perverteix”. Segons Poblet, amb una llei així en vigor “es devalua l’autonomia local, es posen culpes on no hi són perquè el dèficit no el fan els ajuntaments i el deute no l’han generat els ajuntaments catalans, i s’allunyen els serveis de qui els ha de fer servir”.

El Palau de la Generalitat ha acollit aquest dilluns l’acte on el món municipalista i les institucions territorials de Catalunya han volgut significar-se en contra de la nova llei de l’administració local impulsada pel govern espanyol de Mariano Rajoy.

El president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el president de la Diputació de Lleida, Joan Rañé, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, han acompanyat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en aquest “acte unitari” on tots han signat un manifest que marca el posicionament “comú i contundent” del municipalisme català, en paraules de la vicepresidenta.

Les dues entitats municipalistes també han signat el manifest. Els presidents de l’ACM, Miquel Busch, i la FMC, Xavier Amor, han confirmat, a més, que “més de 700 ajuntaments” ja han confirmat a les associacions que presentaran el seu recurs d’inconstitucionalitat contra la llei davant el TC.