.

L’Associació d’Advocats Voluntaris 1 d’Octubre presentarà aquest dimecres al matí als jutjats de Reus una querella per esclarir i determinar possibles responsabilitats en la intervenció de la Guàrdia Civil en un col·legi electoral de Mont-roig del Camp (Baix Camp) durant la jornada del referèndum.

Segons recorden els lletrats, durant la càrrega policial contra la ciutadania, els agents de l’institut armat van emprar gasos lacrimògens. “Hi va haver una pluralitat d’afectats, amb els quals diversos membres de l’associació han vingut mantenint contactes i reunions.

Amb independència de la querella se’ls ha ofert l’ajut i suport oportú”, argumenten en un comunicat, tot recordant que l’Associació també intervé directament en els procediments oberts a instància de les institucions contra els ciutadans, com és el cas de l’alcalde, regidors i diversos particulars de Reus investigats per un presumpte delicte d’incitació a l’odi per demanar que els efectius de la policia espanyola desplegats per l’1-O abandonessin la ciutat.