.

Poblet, amb Ballesteros i altres diputats de la Diputació. Foto: Mauri

Poblet, amb Ballesteros i altres diputats de la Diputació. Foto: Mauri

La Diputació de Tarragona, a través d’una representació dels membres de la Corporació, ha realitzat aquest matí una visita a les obres de l’Anella Mediterrània de Tarragona 2017.

L’espai, situat a Campclar, es convertirà en l’epicentre esportiu de la competició i formarà part del llegat dels Jocs Mediterranis. L’alcalde i president del Comitè Organitzador dels Jocs, Josep Fèlix Ballesteros; i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; han encapçalat la visita, que ha comptat amb la presència de disset diputats.

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha agraït el suport incondicional de la Diputació de Tarragona amb els Jocs i ha destacat “que les obres d’urbanització de l’Anella Mediterrània estan complint els terminis previstos i ja estan al 40% de la seva execució. Aquesta serà una obra cabdal pel futur de Tarragona i tot el territori. Serà un punt d’atracció i concentració per a tots els ciutadans, i és fantàstic que puguin gaudir d’un espai d’aquestes característiques”.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Josep Poblet, ha subratllat que “la col·laboració entre les institucions a l’entorn d’un esdeveniment tan rellevant com els Jocs Mediterranis representa una oportunitat única pel Camp de Tarragona que permet, alhora, aprofundir en el seu equilibri i cohesió”.

Inversions de la Diputació en els Jocs

La Diputació de Tarragona ha oficialitzat recentment una aportació econòmica de la institució supramunicipal per valor de 1.300.000 € destinats a la reforma dels vestidors de la piscina i de la zona de serveis del poliesportiu de Campclar.

A banda de la utilització d’aquests equipaments esportius per al desenvolupament dels Jocs Mediterranis, el conveni signat amb l’Ajuntament de Tarragona remarca l’obligatorietat que aquests espais tinguin un ús ciutadà passats els jocs. Aquesta aportació econòmica se suma als 1.362.000 € provinents de la Diputació per a la mateixa zona poliesportiva de Campclar, que ja es van oficialitzar en un altre conveni el passat mes de juliol per a les obres de remodelació de l’Estadi d’atletisme de Campclar, també situat a l’Anella Mediterrània dels Jocs.

A més dels recursos econòmics destinats a la seu principal de l’esdeveniment esportiu, la Diputació de Tarragona col·labora amb l’organització dels XVII Jocs Mediterranis Tarragona 2017 mitjançant aportacions als 13 municipis que acolliran alguna de les disciplines esportives d’aquest esdeveniment. Així doncs, la institució supracomarcal fa globalment una aportació de 8.695.564 €, tant per a l’adequació d’equipaments i instal·lacions de Tarragona, com de les diferents subseus dels Jocs: Constantí, la Selva del Camp, Calafell, la Pobla de Mafumet, Vila-seca, Altafulla, el Vendrell, Reus, Valls, Cambrils, Salou, el Morell i Torredembarra.

La Diputació de Tarragona, a més ha posat a disposició dels organitzadors les instal·lacions de la Tarraco Arena Plaça per a algunes dels tornejos que es disputaran en el marc d’aquest esdeveniment esportiu i social.