.

870615El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet. Foto: ACN

870615El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet. Foto: ACN

El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha apel·lat a la “responsabilitat” i a la “visió de país” de totes les forces polítiques per donar suport a la modificació de la llei sobre centres recreatius i turístics que ha de permetre el projecte BCN World. En declaracions a l’ACN, Josep Poblet ha insistit que aquesta no és una qüestió d’un sol partit polític sinó que suposa l’impuls d’un projecte que en l’àmbit turístic “ha significat un desenvolupament molt important pel territori”. Poblet ha destacat el suport “majoritari” de les principals institucions tarragonines envers el projecte i ha advertit que “no pot quedar en un calaix perquè ens hi juguem molt”.

Després que aquest dimecres els grups parlamentaris tanquessin sense acord la ponència del projecte de llei que ha de permetre la instal·lació del macrocomplex turístic a la Costa Daurada, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet (CiU), ha demanat “responsabilitat” als grups parlamentaris ara que el projecte ha passat a la fase de comissió parlamentària. El també alcalde de Vila-seca ha reclamat que atenguin les demandes del territori després que bona part dels agents polítics, socials, econòmics, acadèmics i col·legis professionals que van comparèixer al Parlament, ha insistit, hi donessin suport.

“La meva posició és d’aval a la modificació legislativa perquè la llei continuï el seu camí d’èxit i pugui generar progrés, benestar, activitat laboral i el territori pugui seguir creixent passant de ser una destinació turística europea a mundial”, ha reflexionat Poblet. Segons el president de la Diputació i dirigent de CiU, “ens hi juguem molt” i ha instat els partits polítics a “identificar el valor que ha tingut aquesta llei 2/1989” i a “no tenir cap dubte ni practicar cap tacticisme polític alhora de donar-hi suport i tiri endavant”.

“És el què demana el territori i necessitem que la reforma tingui els suports parlamentaris més amples possibles”, ha subratllat el president de la Diputació. En aquest sentit, Poblet ha advertit que la ciutadania no entendria que els polítics “giressin l’esquena” a aquesta demanda “tan clara i unitària del territori” que ha de permetre, ha apuntat, “garantir aquest camí d’èxit, progrés i desenvolupament turístic que tan bon resultat ha donat”.

El president de la Diputació i alcalde de Vila-seca ha advertit que “s’esgota el temps” i que, si bé troba legítims “els posicionaments, accents i matisos” de cada grup en del debat, cal que hi hagi “una visió de país” en relació al projecte. “ERC, PSC i PP han de posar la seva visió de país a disposició d’aquest projecte, amb les matisacions i les negociacions que calgui, però ha d’haver-hi una clara voluntat final de donar-hi suport”, ha opinat. Segons Poblet, “no ens podem permetre que la llei quedi encallada en un calaix del Parlament perquè en depenen massa coses i la gent ho demana a tot arreu”, ha conclòs.