El Best Terramarina de la Pineda, a Vila-seca (Tarragonès), és el primer hotel turístic de la Costa Daurada que ja ha obert portes al públic. Ho ha fet amb la previsió de rebre aquest divendres els primers clients de la regió sanitària de Tarragona. L’establiment, amb 102 habitacions, ofereix aquests dies uns preus reduïts -de fins a un 40% menys del que és habitual- i preveu assolir ocupacions del 20% durant les properes setmanes. Els responsables de la companyia admeten que la temporada no serà bona i que veuen amb incertesa la resposta del mercat nacional i estranger. De moment, han aixecat la persiana amb noves mesures de seguretat, com ara un ‘kit’ de benvinguda amb gel i mascareta, i tràmits telemàtics a la recepció i al restaurant.
L’hotel, de quatre estrelles, està situat als peus del passeig marítim i la platja de la Pineda, un nucli turístic majoritàriament amb segones residències de gent de Lleida i l’Aragó. “Som plenament conscients que només obrim per als clients de la província, però estem segurs que per a la gent que ha estat tancada a casa poder gaudir avui de la platja, sense ningú i amb el mar com una bassa d’oli, pot valdre la pena”, ha explicat el director general corporatiu de Best Hotels, Joan Alcubilla.
L’hotel preveu anar adaptant el personal a la demanda que vagi tenint. En condicions normals, l’establiment pot acollir entre 240 i 280 clients en funció del perfil –si hi ha més parelles amb fills, per exemple. Aquests dies s’estima que poden tenir una capacitat d’unes 200 persones, l’equivalent a unes 80 habitacions. Un factor que ha limitat l’aforament és la disponibilitat de taules i la capacitat dels menjadors amb la nova normalitat. Per això, l’hotel implementarà torns per als àpats, per primer cop.
Mentre la regió sanitària de Tarragona es trobi en la fase 3, previsiblement a partir de dilluns vinent, els responsables de l’hotel admeten que estarien satisfets si arriben al 20% d’ocupació i atreuen “uns 40 o 50 clients” de la demarcació. Amb motiu de l’obertura, l’hotel ha llançat una oferta amb només allotjament de 50 euros entre setmana i 100 euros el cap de setmana, per habitació. “Pot tenir interès per a algú que visqui a Salou, per exemple, i no tingui aquestes vistes al mar. És un preu atractiu per arrencar”, conclou Alcubilla.
Obertura progressiva d’hotels enmig de la incertesa
El grup Best, amb 13 hotels i 4.000 habitacions a la Costa Daurada, només ha obert d’entrada l’establiment de la Pineda. El 19 de juny activarà el Best Marítim de Cambrils, el 26 de juny el Best Cap Salou i el 3 de juliol els Best Negresco, Best Da Vinci i Best Michelangelo, tots tres a Salou. “Obrir és una aposta, però en algun moment hem de donar el primer pas, tot i que sabem que no podem tenir cap referència per saber com estarem el 15 de juliol o el 30 d’agost”, ha lamentat Alcubilla.
Fins que no es permeti la mobilitat entre regions sanitàries i províncies després de la fase 3, i es concreti l’obertura de fronteres l’1 de juliol, les previsions “són molt difícils”, segons admet el responsable de la companyia. Les agències de viatge, explica, tot just s’han activat aquesta setmana, i la touroperació encara ha d’arrencar. “Caldrà revalidar i reconfirmar reserves, i saber si el client encara té ganes de venir. Estarem sempre a darrera hora veient què passa i adaptant-nos dia a dia a la realitat”, ha manifestat.
Alcubilla admet que no estan satisfets perquè han perdut la Setmana Santa i els mesos de maig i juny. “Partim de zero i la temporada no serà bona. Tindrem limitacions i el mercat internacional potser no arribarà ni al 50%, i tothom intentarà captar el mercat nacional”, explica el responsable de Best Hotels. Malgrat tot, l’objectiu, apunta, és començar a donar servei, comprovar el bon funcionament dels protocols i poder donar garanties als visitants, sota uns criteris estàndards a nivell europeu.
Noves mesures de seguretat
L’hotel Best Terramarina s’ha hagut d’adaptar als protocols establerts i formar el personal. Els accessos disposen d’estores desinfectants per als peus i dispensadors de gel hidroalcohòlic, i a la recepció es lliura un ‘kit’ amb mascareta i una petita ampolla de gel a cada client. El registre d’entrada i de sortida es fa, preferentment, per via telemàtica per evitar l’intercanvi de documentació. A més, s’han retirat elements de les zones comunes per evitar que es converteixin en possibles focus de contagi i s’han establert vies de circulació per garantir el distanciament de dos metres entre clients.
A l’interior de les habitacions també s’han retirat fullets, documentació i mantes, i els ‘amenities’ s’han reduït a la mínima expressió -gel i xampú-, i la resta es lliuren sota demanda. “Només hi hem deixat allò imprescindible i hem reduït els elements que pugui tocar més d’una persona”, resumeix Alcubilla. Al bar i al restaurant s’han suprimit les cartes de paper i cada taula disposa d’un codi QR amb el qual es pot tenir accés a la carta mitjançant el telèfon mòbil. A més, el bufet lliure està protegit per mampares i els clients hauran de demanar als cambrers que els serveixin allò que desitgen consumir.
ACN
Equip de redacció