El portaveu del Grup Municipal NMC per Cambrils, Oliver Klein, s’ha mostrat “molt satisfet de la feina duta a terme durant la Trobada amb la Ciutadania de Cambrils” celebrada aquest cap de setmana i ha anunciat que “aquestes trobades es repetiran, sota diferents formats, en els propers mesos”. Per Klein “ escoltar és el 80% de la feina d’un polític. El 20% restant és només gestió i tenim uns treballadors municipals d’un gran nivell que fan molt bé la seva feina”.
En aquest sentit, durant la cloenda Klein ha fet referència als partits que conformen l’actual equip de govern dels quals ha dit que “tenen nul·la empatia amb la ciutadania de Cambrils” i que “només estan pendents de vigilar-se entre ells en comptes de treballar a favor del conjunt dels cambrilencs”. Per Klein, “aquest estil ranci i obsolet de fer política que tenen, ens recorda els moments més tristos d’anteriors governs municipals, més preocupats per mantenir-se en el poder que per millorar el dia a dia de les persones que viuen i treballen al nostre municipi”.
Per tot plegat, el portaveu ha afegit que “ara és l’hora del municipalisme i dels partits que, com l’NMC, treballem pensant, només i exclusivament, en el dia a dia de Cambrils. Els partits tradicionals han quedat sobrepassats i desqualificats per la realitat de les seves desafortunades actuacions. Aquest partits tradicionals són dinosaures a extingir en poc temps. Les rivalitats internes entre ells i la por a perdre el poder del que en viuen molt bé, els fa que ignorin la difícil realitat que la gent viu en la seva quotidianitat. La propera campanya per les eleccions a la Generalitat serà un exponent molt clar del que estic dient”.
Altres notícies: |
Al final de la seva intervenció, el portaveu del NMC “ha felicitat als seus companys del Grup Municipal als quals ha agraït el seu treball constant i rigorós, malgrat tots els entrebancs que l’actual majoria de govern ens posa per dur a terme la nostra tasca d’oposició”. Per això ha advertit l’actual equip de govern en el sentit que “per molt difícil que ens ho posin, continuarem treballant encara amb més força i convençuts que estem al costat de la majoria dels cambrilencs, tal i com ho van reflectir els resultats electorals. Una majoria que vam assolir i que cada dia veiem com augmenta”.
Pel que fa a les taules de treball en les que s’ha organitzat la Trobada, Klein s’ha compromès a “incorporar totes i cadascuna de les conclusions als objectius que té el Grup Municipal en tant que Govern Alternatiu preparat per agafar el relleu, quan faci falta, i redreçar la deriva negativa del quatripartit ara al govern. Només l’NMC garanteix valentia en les decisions i competència en la gestió. Així ho hem demostrat i, per això, representem la força real de Cambrils ”.
Taules temàtiques de debat
La primera taula que han compartit els consultors Jaume Cabrero y Juan Medina ha aportat arguments sobre quin és el rumb que ha d’agafar Cambrils en matèria de desenvolupament urbà, amb la sostenibilitat al centre de totes les polítiques. Ha quedat palès que l’actual desgovern de quatre no té un pla per Cambrils i que el nostre municipi mereix tenir uns dirigents amb alçada de mires i un pla de mig-llarg termini que actualment no existeix.
S’ha posat en valor que existeixen centenars de projectes europeus interessants pel nostre municipi que actualment no s’estan gestionant amb iniciatives sostenibles relacionades amb la recol·lecció d’aigües pluvials o alternatives sostenibles de mobilitat.
Com a conclusió, s’han aportat, des de la ciència política, molts argument que acrediten que els partits municipalistes tenen una molt més gran implicació i coneixement específic del territori a més de major eficàcia en la gestió de polítiques públiques que compten amb la participació ciutadana.
Turisme i habitatge
La segona taula ha tractat un dels temes més importants que poden sorgir quan es parla de Cambrils: el turisme. El catedràtic d’economia aplicada, Agustí Segarra i el vicepresident de la Federació d’Empresaris de d’Hoteleria de la província de Tarragona, Quim Cristià, han debatut sobre el repte majúscul que suposa la desestacionalització turística i també sobre les polèmiques que giren entorn la regulació dels pisos de lloguer turístic. En aquest sentit, ens han aportat un anàlisi amb dades demogràfiques sobre la població de Cambrils i el desenvolupament del turisme relacionat amb la cultura autòctona. Finalment, una de les conclusions principals ha estat que és més necessari que mai que la política cambrilenca recuperi el seu orgull sense cedir als interessos de Madrid o Barcelona que actualment gestionen de manera interessada sense tenir en compte la realitat del nostre municipi.
Per últim, l’habitatge va centrar la tercera i última taula en la que David Suárez ha compartit la importància de tenir clar el model d’habitatge que necessita Cambrils, posant exemples concrets referits a altres municipis, amb problemàtiques similars, en els quals ell ha implantat solucions efectives. També ha destacat la necessitat urgent de tenir a disposició un anàlisi rigorós i científic de la situació dels preus de l’habitatge, evitant la recurrència a l’habitatge social i la seva repercussió sobre la iniciativa privada. En aquest sentit, ha conclòs que des de la política tenim l’obligació de generar seguretat jurídica per afavorir que les empreses constructores confiïn en el sistema..
Sergio Nassarre, catedràtic de Dret Civil i director de la Cátedra UNESCO de l’Habitatge, ha fet un extens repàs de totes les errades, a diferents nivells, de les polítiques d’habitatge dutes a terme els últims anys a Europa, Espanya, Catalunya i Cambrils. Les polítiques d’habitatge han obligat a que el lloguer sigui l’única opció per a una gran majoria de cambrilencs. S’ha destacat el risc que suposa per l’habitatge que actualment governin a Cambrils els partit que han estat els artífex de la generació d’aquesta tempesta perfecta que arruïna a milers de famílies. Ha instat a que Cambrils surti de l’anomenada “zona tensionada” establerta per la Generalitat pel control de les rendes de lloguer donat que ha quedat demostrat que té efectes molt negatius.
Finalment, l’economista Verònica Martínez ha posat èmfasi en la necessitat de treballar per la millora de la cultura financera d’una gran part de la població que en desconeix el seu funcionament tot i patir-ne les conseqüències, moltes vegades molt dures. Habitatge, negocis i desenvolupament personal giren entorn d’una capacitat de comprendre el funcionament dels mercats que molta gent, avui en dia, no tenen perquè des de les institucions públiques no se n’ha fet didàctica suficient.
La conclusió final de la taula ha determinat que el disseny d’un POUM basat en el diàleg d’experts i social és fonamental avui dia a Cambrils per a poder dirigir les polítiques d’habitatge.
Equip de redacció