.

Persona amb una vida que dona per fer una pel·lícula, el pare de les gelateries més presents en l’imaginari del tarragonisme de tota la vida ha mort aquest dimarts. Davide Olivier, pare de les gelateries italianes, ha traspassat sense desvetllar la seva verdadera edat, segons avançava Diari de Tarragona, un secret que sempre vavoler emportar-se amb ell.

Nascut a una localitat del nord d’Italia, Codissago, molt malmesa pels efectes de la Segona Guerra Mundial, va decidir traslladar-se a Algèria per fer fortuna. Quan va esclatar la guerra d’alliberament d’aquesta colònia francesa, Olivier va haver de fer un nou salt en la seva biografia i traslladar-se a Espanya. Primer va fer escalar a Pamplona, on va aprendre a fer gelats amb un tiet seu, i posteriorment va arribar a Tarragona, on va obrir la seva primera gelateria el 1962 al número 54 de la Rambla Nova.

Deixa tres fills, Gabri, Armando i Raffa, que disposen de tot un seguit de gelateries desplegades arreu de la ciutat, entre les quals es troben les de la Rambla, el Serrallo, la plaça Verdaguer i l’avinguda Ramon i Cajal.