.

Una imatge del festival de màgia 'Abraca... Pobla!'. Foto Cedida
Una imatge del festival de màgia ‘Abraca… Pobla!’. Foto Cedida

La màgia i la història protagonitzaran el primer cap de setmana de celebracions en el marc de la Festa Major del Lledó a la Pobla de Mafumet, que fins al proper 5 de febrer oferirà una trentena d’activitats per a tots els públics.

El tret de sortida anirà a càrrec del festival de màgia ‘Abraca… Pobla!’, que en la seva desena edició amplia l’oferta amb una tercera sessió: la masterclass de màgia amb aliments, un espectacle de tipus familiar que obrirà el programa festiu a les 18 h del 20 de gener, al Casal Cultural.

L’endemà i al punt del migdia, de nou el festival màgic s’obrirà al públic familiar amb la celebració de la gala familiar, conduïda pel Mag Linaje, mentre que l’oferta màgica es veurà completada el diumenge, 22 de gener (18 h, Casal Cultural), amb la gran gala internacional. En aquesta ocasió, el públic assistent gaudirà de les actuacions d’Inés la Maga, Willy Monroe, Mago Marín, Álvaro Cortés i Mag Gerard.

Els dos primers espectacles del festival ‘Abraca… Pobla!’ seran gratuïts, mentre que la gala internacional tindrà un preu per entrada de 3 euros. Les entrades per a aquest espectacle i els altres de pagament ja estan disponibles a poblamafumet.koobin.cat. Junt amb la gala internacional de màgia, també seran de pagament el vermut rumbero i solidari amenitzat per Vergüenza Ajena (22 de gener, 12 h, Pavelló), al preu de 3 euros per entrada; el concert de Mishima, la nit del 22 de gener i per només 5 euros; i l’obra teatral ‘Señora de rojo sobre fondo gris’, amb José Sacristán sobre l’escenari del Casal Cultural (4 de febrer, 19 h). En aquest darrer cas, la localitat té un preu de 10 euros.

Aquests dos últims espectacles es presenten com els més destacats d’entre la trentena de propostes que donen forma al programa. Mishima oferirà un concert durant el qual interpretarà les cançons incloses en el seu novè disc d’estudi, ‘L’aigua clara’. Aquest treball és un cant a la vida que no aparta la mirada davant dels seus abismes, en un àlbum que ha atorgat a Mishima les millors crítiques de la seva carrera.

Per la seva banda, el veterà i reconegut José Sacristán arribarà a la Pobla per interpretar un clàssic de Miguel Delibes: ‘Señora de rojo sobre fondo gris’, una història d’amor en camí desenfrenat cap a la mort, que situa l’espectador en l’Espanya del 1975 i que parla de la felicitat i de la seva pèrdua, arribant a la intimitat i l’emoció de cada ésser humà pel camí de la veritat.
En tots els casos i com és costum al municipi, l’Ajuntament destinarà la recaptació íntegra a col·laborar amb causes solidàries, mentre que la resta de la programació prevista és gratuïta i d’accés lliure fins a completar l’aforament dels diversos espais.
Pel que fa a aquest primer cap de setmana d’activitats festives, cal destacar-ne també la celebració del sopar de germanor del Lledó, un àpat de tipus carmanyola que tindrà lloc la nit de dissabte, al Pavelló. L’activitat estarà amenitzada musicalment per l’orquestra Yo suspendí EGB.

I, l’endemà al matí, l’oferta és per als més petits de casa, amb el parc d’inflables i jocs infantils. Aquest estarà ubicat a la Carpa dels jardins del Pavelló i Parc del Bassal, en horari de matí i tarda.

Finalment, dissabte a les 18 h, la sala Tarsici Baget (baixos de l’Ajuntament) acollirà la inauguració de l’exposició titulada ‘Propaganda nazi VS testimoni dels presos. Confrontació de narratives al camp de concentració de Sachsenhausen’. Aquesta exposició és obra del veí pobletà i historiador Marcel Biosca i serà visitable fins al 26 de febrer, en horari d’obertura de l’Ajuntament.

El mateix Marcel Biosca compartirà una xerrada-col·loqui el dilluns 23 de gener, a les 18 h i a la mateixa sala Tarsici Baget, abans que la Festa Major del Lledó visqui un parèntesi en la seva activitat. Aquesta retornarà el dissabte 28 de febrer al matí, amb la recuperació de la tradicional visita al monòlit de la Mare de Déu del Lledó. Ubicat a les instal·lacions de Dow Tarragona, recorda simbòlicament la ubicació de l’ermita que, antigament, protegia la talla de fusta de la patrona del municipi.