.

La nova seu corporativa de MaserGrup al polígon de les Ànimes de Reus. Foto: MaserGrup

Amb una demostració de gran poder de convocatòria -hi assistí el ‘tot Reus’ empresarial-, el grup d’empreses industrials MaserGrup ha inaugurat aquest divendres 10 de novembre la seva nova seu corporativa al polígon Mas de les Ànimes de Reus. L’acte d’inauguració també ha servit per celebrar els 25 (+1) anys i ha inclòs una gal·la commemorativa que ha repassat el passat, el present i el futur de la companyia, al costat de més de 300 convidats.

L’acte inaugural s’ha iniciat amb el tradicional tall de cinta i amb la descoberta d’una placa commemorativa a l’entrada principal de l’edifici, i ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent; de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; al costat del president i fundador de MaserGrup, Xavier Martínez i Serra.

Després d’una visita per les instal·lacions, un dels nous magatzems logístics de l’empresa TECNOL, la més antiga del grup, ha estat l’escenari de la celebració de l’acte inaugural i del 25è aniversari de MaserGrup. La gal·la commemorativa ha repassat la trajectòria del hòlding d’empreses i la de les seves principals societats.

L’acte ha continuat amb el discurs de cloenda de la gal·la, a càrrec del fundador i president de MaserGrup, Xavier Martinez, i ha finalitzat amb un refrigeri i la música en directe de Yaneisy Stage Band.

Moment de la tallada de cinta. Foto: Tots21

Nova seu central de MaserGrup i nou centre d’operacions de TECNOL

Les instal·lacions compten amb una superfície total de 14.152 m2, distribuïts en tres plantes d’alçària i una de subterrània, i destaca per la seva clara aposta per la transformació digital, la sostenibilitat i el medi ambient.

L’edifici acull la seu corporativa i logística de TECNOL, i oficines d’altres empreses del grup –com Fruselva o SETIER–, a més dels serveis corporatius de MaserGrup. La distribució diàfana de l’espai està pensada per tal que els treballadors hi puguin desenvolupar la seva activitat de manera col·laborativa, a la vegada que en potenciï la creativitat amb una instal·lació equipada amb sales de cotreball, espais multiusos, sales de reunions, sales d’exposicions per a clients, dos menjadors amb cuina totalment equipada, zona de descans i espais lúdics aptes per a la pràctica esportiva.

A més, compta amb una zona d’aparcament exterior i una altra de subterrània, amb sistemes de càrrega d’alta potència, amb 40 places per a vehicles elèctrics i híbrids endollables.

Edifici intel·ligent i 100% sostenible

La nova seu ha estat construïda pel despatx Tous Arquitectes, PGI Engineering i Xavi Requeno Disseny. Compta amb les principals certificacions en matèria d’eficiència energètica, com la certificació de construcció LEED Gold, desenvolupada pel Consell de la Construcció Verda dels EUA, que garanteix el compliment dels estàndards d’ecoeficiència; el Certificat de Neutralitat en Carboni atorgada per l’entitat Carbon Trust, que certifica l’ús de productes neutres en carboni, i el Certificat RESET de Qualitat de l’Aire Interior.

Tecnol és una de les empreses de MaserGrup. Foto: MaserGrup

La tecnologia implementada en el nou edifici permet la detecció de persones a les zones comunes per a una autoregulació i un apagat automàtic de l’electricitat, disposa d’un sistema de recuperació i d’aprofitament d’aigües pluvials, carregadors d’alta potència per a cotxes elèctrics al pàrquing subterrani i il·luminació solar i LED exterior.

Segona comunitat energètica més important de Catalunya

A la coberta superior hi ha instal·lats més de 5.000 m2 de plaques fotovoltaiques (720 unitats) que abasteixen l’edifici amb energia renovable per assolir l’autoconsum mitjançant una font energètica que no genera emissions de gasos d’efecte hivernacle. D’aquesta manera es redueixen significativament les emissions de CO2. En total, es preveu que aquesta instal·lació generi 440 MWh a l’any.

La col·locació de les plaques fotovoltaiques a les noves instal·lacions forma part del projecte impulsat per l’Associació Comunitat Energètica del Polígon AgroReus, que ha estat aprovat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, que hi invertirà un total de 4,4 MEUR. D’aquesta manera es convertirà en el segon projecte a Catalunya i el cinquè a Espanya, pel que fa al volum d’inversió.

Fidel al compromís ètic del grup empresarial amb la societat, MaserGrup és membre de l’European Clean Hydrogen Alliance, una plataforma impulsada per la Comissió Europea, adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible i de Responsabilitat Social que treballa per la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de cara a l’any 2030.

Imatge de la visita per les instal·lacions. Foto: MaserGrup

49 MEUR en innovació

El president i fundador de MaserGrup, Xavier Martínez, ha fet balanç dels primers 25 anys de trajectòria, i ha repassat alguns dels punts que han marcat el creixement de les principals empreses del grup: TECNOL, Fruselva, Vermuts Miró i SETIER, aquesta última gestora de la Casa Navàs de Reus.

Martínez ha assenyalat que les claus per aconseguir que MaserGrup hagi arribat fins on ha arribat ha estat vetllar per la qualitat-preu del producte, el servei, la innovació i diferenciació, el treball en equip i la millora continuada dels processos, en cadascuna de les empreses.

En matèria d’innovació, el Pla Estratègic de MaserGrup per al període 2023-2026 preveu una inversió total de 49 MEUR. Fins a dia d’avui se n’han invertit 23,6 i es participa en 46 projectes d’innovació, tant interns com en consorcis en qualitat de participants.

Des de sempre, una altra de les premisses constants de MaserGrup ha estat treballar per atraure i retenir talent en els diferents camps en què treballa. És per això que les empreses del grup sempre han estat especialment atentes a les necessitats dels seus treballadors. Un exemple en serien les prestacions del nou edifici, pensades precisament per garantir la màxima confortabilitat dels empleats.

En un altre ordre de coses, les empreses de MaserGrup sempre han estat molt presents en diverses iniciatives relacionades amb el seu entorn més pròxim, amb l’aposta ferma per la responsabilitat social corporativa.

L’acte també ha servit per celebrar el 25 (+1) aniversari del grup empresarial. Foto: Tots21

25 anys: punt d’inflexió per a la internacionalització de MaserGrup

MaserGrup competeix actualment en nínxols de mercat en els quals és referent mundial, gràcies a TECNOL, Fruselva, Vermuts Miró i SETIER / Casa Navàs, empreses que donen feina a més de 800 treballadors en set països de tres continents. Pioners en camps com la química, la indústria i l’alimentació, actualment els seus productes arriben a 27 països d’arreu del món.

El president de MaserGrup, Xavier Martínez, ha assenyalat que aquest aniversari suposa un punt d’inflexió de cara a la internacionalització global de les seves empreses. Actualment, el volum de facturació més alt de la companyia es troba a Fruselva, empresa referent en el sector alimentari gràcies a l’envasatge de productes d’alimentació infantil en format pouch. En aquest àmbit, actualment és l’empresa líder a Llatinoamèrica, la tercera d’Amèrica i es troba entre les deu primeres del món.

Fruselva té en aquests moments seus en set països d’arreu del món i ja opera amb oficines o centres logístics a Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Àsia. Darrerament s’han invertit 9 MEUR en una nova planta de producció a Barranquilla, Colòmbia, i 15 MEUR en una altra a la població de Talca, Xile. A banda disposa d’oficines comercials als Estats Units de l’Est, els Estats Units de l’Oest, Mèxic i la Xina. A partir d’ara, doncs, el principal objectiu de Fruselva és obrir-se encara més al mercat asiàtic i consolidar-se com un referent a Europa.

Més enllà de Fruselva, Xavier Martínez, s’ha compromès a «estendre internacionalment tots aquells productes del grup que tenen un caràcter global» i a «donar a conèixer al món altres actius identificatius de Reus com són Vermuts Miró i la Casa Navàs».

Jaume Garcia