.

El concert de Maurice Gene. Foto: Cedida

El concert de Maurice Gene. Foto: Cedida

Al voltant de 400 persones van passar dissabte pel Casal Auditori la Violeta d’Altafulla en la primera edició de «Straperlo» , Tràfic de Sons i Tasts. Uns assistents, tant d’Altafulla i el Baix Gaià com d’altres punts del Camp de Tarragona, que van poder maridar gastronomia, música i art del territori de la mà de Santa Teca i Soulblonding.

L’esdeveniment estava dividit en dos espais. Al pati de la Violeta, després de passar pel passadís on hi havia exposades les obres de diferents artistes de l’Associació Independent Gaià Unió Artística (A.I.G.U.A), el públic va poder tastar diferents vins de cellers locals i la cervesa artesana de la Clandestina, així com diferents propostes culinàries de productors locals. Tot això, maridat amb la música de diversos discjòqueis que van punxar durant tot el dia. A més, també hi havia un minimarket discogràfic on poder comprar vinils, CD i tota mena de marxandatge de les bandes que van actuar a l’interior de l’auditori.

Des de les 12 fins les 22h, a dins l’auditori de la Violeta, hi van tocar Maurice Gene (Reus), Islandia Nunca Quema (Camp de Tarragona), Hideout (Valls), Sounds From The Supermarket (Torredembarra), Lynne Martin (Altafulla) i Murmur (Valls). I com a cap de cartell, el grup madrileny Camellos, batejat com la nova promesa del rock espanyol, va tancar aquesta primera edició de «Straperlo» .

El director artístic de la Violeta, Juan Cruz, assenyala que “aquesta edició planta la llavor d’un esdeveniment interdisciplinar força interessant pels diferents perfils de públics que van assistir per gaudir de l’art, la música i la gastronomia. Una proposta disseminada pels diferents espais que conformen la Violeta”.

Berna Ríos de Santa Teca, per la seva banda valora, molt positivament la participació a «Straperlo»: “La col·laboració amb altres entitats ubicades a l’entorn del Gaià acaba beneficiant tant al públic com als productors del territori, generant sinèrgies que multipliquen exponencialment l’enfoc cultural d’aquest tipus d’esdeveniments”.