.

Els guanyadors van ser: Gerard Farré, de les Illes Balears, Blanca Barreiro, de l’Aragó, i Iñaki Esnal, del País Basc.

La Facultat de Turisme i Geografia va acollir dissabte 14 d’abril la 9a edició de la Fase Final Estatal de l’Olimpíada de Geografia, l’edició amb més participació de totes les que s’han fet. Hi van participar 53 alumnes de segon de batxillerat de 14 comunitats autònomes de l’Estat. L’Olimpíada va consistir en una prova de 100 preguntes multi resposta basades en els continguts de l’assignatura de Geografia de 2n de Batxillerat. Els participants havien de demostrar els seus coneixements sobre qüestions del medi físic i humà, geografia regional i cartografia, entre d’altres. Els guanyadors van ser: Gerard Farré, de les Illes Balears, Blanca Barreiro, de l’Aragó, i Iñaki Esnal, del País Basc.

Els participants a l’Olimpíada també van fer una visita al parc de la Torre d’en Dolça de Vila-seca, per conèixer la recuperació d’aquest espai i van fer un recorregut que enllaçava Vila-seca amb la Pineda i Salou. L’objectiu era tenir una visió complerta del territori, entendre els processos que es produeixen en el medi natural i que s’interrelacionen amb la població, els assentaments i les diferents activitats socioeconòmiques. Per a Òscar Saladié, professor del Departament de Geografia, activitats com aquesta serveixen per donar a conèixer la geografia. El geògraf professional és un coneixedor del territori i de les seves dinàmiques i fruit del seu anàlisi és capaç de fer propostes que contribueixin a definir un model de desenvolupament més sostenible, és a dir, a millorar la qualitat de vida de la població.  En aquest sentit, a la Facultat de Turisme i Geografia a partir del curs 2018-2019 s’impartirà el grau en Geografia, Anàlisi Territorial i Sostenibilitat. Uns estudis adreçats a persones compromeses i preocupades per les qüestions territorials i ambientals.

La 9a Olimpíada de Geografia ha estat organitzada pel Colegio de Geógrafos, el Departament de Geografia i la Facultat de Turisme i Geografia de la URV. També ha comptat amb la col·laboració i patrocini de l’Instituto Geográfico Nacional, el Patronat Municipal de Turisme de l’Ajuntament de Vila-seca, la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible i el vicerectorat de docència, estudiants i comunitat universitària de la URV.