.

Tarragona s’omple de llum durant els mesos de desembre i gener; i és que és època de festes familiars, de gent al carrer buscant un regal per algú especial, de pessebres, de llums de Nadal i de l’arribada de la Cavalcada dels Reis Mags. Sota el lema ‘Posa Llum al Teu Nadal’ la ciutat de Tarragona recull tots els actes al voltant de la temàtica nadalenca perquè nens i adults gaudeixin de la festivitat.

L’encesa de les llums de Nadal a la Rambla i al Serrallo van suposar un bon punt de partida pels actes. Aquella mateixa nit de 5 de desembre es va celebrar la tercera edició de la Night&Shop, on els establiments van obrir fins ben entrada la matinada. Va ser també quan es va inaugurar la pista de gel de la plaça Verdaguer.

La pista de gel de Tarragona vigilada per un dels voluntaris de Tarragona2017 | Foto: Tarragona21

Del 5 de desembre fins el 18 de gener, tothom pot gaudir d’una autèntica experiència sobre gel en primera persona al bell mig de la ciutat. Per un preu de 7€, els que vulguin patinaran o n’aprendran durant uns trenta minuts. De moment, no porta un mes oberta i ja ha rebut la visita de més de vuit mil persones. L’èxit assolit fins ara s’espera que acabi superant expectatives i que segueixi amb aquesta tendència de creixement.

L’horari de la pista és, durant dies escolars lectius, de 17h a 21h; dies no escolars d’11h a 21h. Hi ha dies especials, com el 24 i 31 de desembre o el 5 de gener, on l’horari serà de 11h a 20h. El dia 1 de gener, qui vulgui donar la benvinguda al 2015 patinant sobre gel també ho podrà fer de 17h a 21h.

Per poder gaudir de la pista de gel s’ha de portar guants i anar vestit amb màniga i pantalons llargs i es recomana, sobretot, seguir sempre les indicacions del personal de pista. El personal està comprès, majoritàriament, per voluntaris dels Jocs del Mediterrani 2017 els quals donen els patins, ajuden a posar-los i vigilen i controlen els accessos a la pista. Un dels voluntaris va afirmar al Tarragona21 que “malgrat el fred que fa és una activitat molt divertida i no importa l’edat que tinguis, tothom gaudeix de la pista de gel”.

Taller de "Body Painting" al Parc de Nadal de Tarragona | Foto: Tarragona21

Parcs de Nadal per a tothom

Tres parcs de Nadal diferenciats per edats. Els més petits de la casa, fins els 12 anys, poden gaudir d’una trentena d’activitats per potenciar la seva creativitat alhora que juguen i aprenen amb altres nens. Amb l’entrada també està inclòs un elairament en el globus aerostàtic. El Parc de Nadal de la Tarraco Arena s’estrena com a novetat d’aquest any. L’espai segueix la mateixa filosofia de tallers creatius, però aquí l’entrada es limita des dels 12 anys en endavant.

La inauguració dels Parcs de Nadal de Tarragona van ser tot un èxit. En total, s’espera que passin més de 25.000 persones pels tres parcs i “arribar superar la xifra de l’any anterior”, tal com ha afirmat la Ivana Martínez al Tarragona21.

L’Espai Jove Kesse també ha organitzat el seu particular Parc de Nadal. Per quart any consecutiu, els joves han pogut gaudir de diferents dinàmiques i tallers lúdics i formatius. Des del 27 al 30 de gener, més de 720 joves han participat en els tallers d’accés lliure.

Una de les activitats més destacades ha sigut l’experiència que han pogut viure els joves de ser els creadors del seu propi programa de televisió, amb l’activitat “El minut televisiu” després de realitzar tot el procés de producció i guionatge, on l’objectiu final era enregistrar un programa d’un minut de durada. Després d’aquets dies d’activitats, l’Espai Jove Kesse tancarà portes del 31 de desembre al 7 de gener i a partir del 8 de gener tornarà en el seu horari habitual.

Llums de Nadal a Tarragona | Foto: Tarragona21

Concurs #NadalambLlum

L’Ajuntament de Tarragona ha convocat als usuaris d’Instagram a participar en l’activitat #NadalambLlum amb l’objectiu de incentivar a que els tarragonins mostrin la seva visió de la ciutat durant el Nadal.

Publicant les imatges amb aquest hashtag, es farà un sorteig on es sortejaran 4 premis: tres consistiran en entrades per la pista de gel i el premi que resta consistirà en un sopar per a dues persones al Restauran Balandra.

Què fer a Tarragona?

Concerts i espectacles

Ja entrat el 2015, la cantant sortida de la primera edició d’”Operación Triunfo”, Gisela, actuarà a la Tarraco Arena Plaça el 3 de gener amb l’espectacle ‘Gisela y el libro mágico’).

Hamlet, obra de Shakespeare, està programat pels dies 17 i 18 de gener al Teatre Tarragona. Ara s’han posat a la venda més entrades degut a que la primera tongada es va exhaurir ràpidament. Davant de l’èxit, s’ha acordat juntament amb la companyia ampliar l’aforament per cada dia programat. Les entrades es posen a la venda avui pels canals habituals.

Aquest espectacle es fa dalt de l’escenari del Teatre Tarragona, a la Sala Escenari. En el procés de creació hi han col·laborat 20 joves de Tarragona que en les funcions del 17 i el 18 de gener a Tarragona també hi tindran una participació. La Companyia professional de l’espectacle ha realitzat un taller creatiu amb aquests 20 joves durant el procés de creació de l’espectacle.

Fira de l'Artesania de la Rambla Nova de Tarragona | Foto: Tarragona21

Fires de Nadal

Tres han estat les fires les quals els tarragonins han pogut gaudir a la Rambla Nova durant el mes de desembre: La Fira de l’Artesania, la Fira de l’Oli i la Fira de Nadal. Ara, la de l’Artesania és l’única que encara té les paradetes posades a la part final de la Rambla, tocant el Balcó del Mediterrani. Des del 5 de desembre i fins el 6 de gener es poden adquirir tot tipus de productes artesans de moltes procedències diferents.

A més de les paradetes típiques, l’Associació Tarragonina d’Expositors d’Artesania convida a diferents associacions i, segons el dia, s’organitzen activitats.

Pessebres municipals

Com cada Nadal, la Brigada Municipal ha muntat els dos tradicionals Pessebres a Tarragona. Des del passat 19 de desembre i fins el 7 de gener, qui els vulgui visitar pot fer-ho tant al centre de la ciutat, a la cantonada del carrer Colom i el carrer Reding; i al carrer Fluvià del barri de Torreforta. Durant les hores centrals del dia hi ha música i s’encén la il·luminació de Nadal.

Els nens que visitin els pessebres també poden assajar amb el Tió Municipal ja que s’ha instal·lat un panell amb la cançó típica de la ciutat de Tarragona. Els pessebres, amb figures de tamany natural, compten amb zones de gespa natural que posteriorment es reciclarà pel manteniment dels jardins de tota la ciutat.

AnnaMG