.

El Centre Cultural Infant Pere. Foto: Cedida

El Centre Cultural Infant Pere. Foto: Cedida


El Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant acollirà el proper divendres 13 de maig una jornada de formació del projecte europeu Wildsea Europe. Aquesta és una de les dues sessions de formació gratuïtes que ha organitzat l’Agència Catalana de Turisme, gràcies al finançament europeu del projecte, per donar a conèixer als operadors turístics de la Costa de Barcelona sud, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre casos d’èxit empresarial en l’ecoturisme. L’altra sessió tindrà lloc a Sant Feliu de Guíxols el 12 de maig i estarà adreçada a la zona de la Costa Brava, la Costa de Barcelona nord i la de la ciutat de Barcelona.

Tal com explica l’Agència Catalana de Turisme, WILDSEA Europa és “una Ruta Turística que connecta les destinacions costaneres europees amb una rica biodiversitat marina, llocs únics on poder experimentar i aprendre sobre la vida marina, mentre es practiquen esports aquàtics i activitats a l’aire lliure”. Aquesta Ruta és el resultat del “Projecte WILDSEA Europe”, fruit d’una cooperació públicoprivada amb el suport del programa COSME de la Unió Europea, a través de l’Agència Executiva de la Petita i Mitjana Empresa (EASME).

Després de finalitzar el projecte, es treballarà per ampliar la Ruta a noves destinacions i per involucrar més operadors de turisme.

L’objectiu final és oferir una rica varietat d’experiències de turisme ecològic, mentre es construeix una xarxa paneuropea d’operadors turístics que fomenten activament l’estima i el respecte per l’oceà a través del turisme sostenible i responsable.

La jornada de formació prevista el 13 de maig al Centre Cultural Infant Pere (a la Sala Bonet Castellana) començarà a les 10.15 hores i serà inaugurada per l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i la regidora de Turisme, Elidia López.

En aquesta sessió, l’Agència Catalana de Turisme i Travelecoology parlaran del web Wildsea Europe; el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, de la normativa i la legislació aplicable; Turmares, com a cas empresarial d’èxit, del model de negoci en ecoturisme; i Turmares i la consultoria ambiental marina Submon, de les bones pràctiques en l’observació de la vida salvatge, de la ciència ciutadana i de casos pràctics.