.

.

TOTS 21


L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el comissari de l’exposició, Gabriel Serrano. Foto: Ajuntament

L’exposició col·lectiva en homenatge a Manuel Vázquez Montalbán “Pepe Carvalho” ja es pot visitar a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils en el marc del programa literari “Dies de Llibres”. La mostra, que estarà oberta fins el 16 de maig, pretén reivindicar la figura del prestigiós i prolífic escriptor i periodista català.

L’exposició es va inaugurar a Frankfurt, coincidint amb la fira del llibre d’aquesta ciutat alemanya, i a continuació va iniciar una itinerància per diferents ciutat europees, espanyoles i catalanes com Hamburg, Munic, Tolosa, Andorra la Vella, Ceuta, Barcelona, Girona, Gijón, Oviedo i Badajoz.

Es tracta d’una mostra que reuneix una selecció d’obres de destacats artistes visuals contemporanis, que s’inspiren en el famós detectiu. L’exposició fa un recorregut per tots els llibres de la sèrie de Pepe Carvalho, i l’obra que ha realitzat expressament per a l’ ocasió cadascú dels artistes (cadascú ha triat un llibre de la sèrie), i representen situacions o sensacions del que més els ha cridat l’atenció després de la lectura. Totes les obres realitzades han estat sobre paper, per simbolitzar el paper del llibre.   

El comissari de l’exposició, Gabriel Serrano, explica que aquesta proposta permet presentar a Pepe Carvalho i Manuel Vázquez Montalbán però també el nostre art contemporani. L’exposició és una oportunitat d’unir art i literatura, apropar-nos a artistes de renom nacional i internacional i a la vegada conèixer millor aquest escriptor i pensador, precursor de la novel.la negra a Espanya i Catalunya.

Entre els artistes participants destaquen noms com Francesc Artigau, Angeles Arellano, Arroyo, Arranz Bravo, Balda, Broto, Ciria, Leiro, Maïs, Santi Moix, Lamazares, Monzó,  Pascual, Riera i Aragó, Viladecans, entre d’altres.

Redacció