.

L’excusa de la denúncia d’un particular davant la Fiscalia General de l’Estat obre la porta a la il·legalització de la CUP. Segons informa aquest divendres el diari digital ‘Vozpópuli’, l’escrit acusa el partit d’executar “accions violentes palpables”. El ministeri públic encara no ha pres cap decisió al respecte, encara que fonts de fiscalia consultades per ACN asseguren que ha incoat l’escrit perquè és el procediment habitual, però que no té previst a hores d’ara emprendre cap altra acció.

Segons resa en aquesta “sol·licitud d’intervenció per instar la dissolució” de la coalició anticapitalista, la CUP ha celebrat “actes que són il·legals, inconstitucionals i que atempten frontalment contra l’Estat de Dret, evidenciant així un comportament que no obeeix a la Carta Magna”.

De la mateixa manera, la denúncia indica que membres de la CUP “han actuat deixant-se portar per la ira en convocar mobilitzacions als carrers de la ciutat de Barcelona com a forma de reacció enfront de les labors que han estat duent a terme les forces i cossos de seguretat de l’Estat “. En aquest cas es posa com a exemple la crida que la coalició va fer als seus activistes aquella jornada perquè es concentressin davant la Conselleria d’Economia després de les detencions d’alts càrrecs de la Generalitat, impedint el registre ordenat pel titular del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, ​​Juan Antonio Ramírez Sunyer. El jutge investigava els preparatius del referèndum de l’1-O. La CUP va escriure el següent missatge en el seu compte oficial de Twitter: “ARA MATEIX: Concentració a Rambla Catalunya, a les 19, davant de la Conselleria d’Economia! Mobilitzem !!!”.

En la seva petició al ministeri fiscal perquè dugui a terme les actuacions que estimi pertinents, el denunciant insta la “declaració d’il·legalitat de la CUP i la seva conseqüent dissolució”, sol·licitant que durant aquest procediment “se suspengui cautelar i provisionalment les activitats de la CUP fins que es dicti sentència”. Per tal suspensió, la coalició independentista no podria presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya convocades pel president del Govern espanyol a l’empara de l’article 155 per al pròxim 21 de desembre.