.

Més d'un centenar de joves recullen deixalles de la Llosa, Horta de Santa Maria i la Riera

Més d’un centenar de joves recullen deixalles de la Llosa, Horta de Santa Maria i la Riera

Un total de 120 persones entre alumnat i professorat de l’institut Baix Camp de Reus s’han desplaçat aquest matí a Cambrils per col·laborar en les tasques de neteja de les platges després del temporal del passat 22 d’octubre. Joves i mestres estan actuant en un total de 60.000 metres quadrats i 1,1 quilòmetres lineals de les platges de la Llosa, Horta de Santa Maria i Riera. 

Des de l’empresa municipal Ingesol, que s’encarrega de la neteja i manteniment de les platges, se’ls han proporcionat les bosses per recollir els residus i se’ls ha donat suport logístic i operatiu necessari per coordinar l’activitat, recollir les deixalles i el posterior trasllat a deixalleria. A més, Ingesol també s’ha fet càrrec del transport amb dos autobusos, des de Reus fins a les zones indicades. Es preveu que l’activitat, que ha començat cap a les 10 del matí, tingui una durada de quatre hores.

D’altra banda, l’Ajuntament de Cambrils també agraeix les tasques de neteja realitzades per altres col·lectius durant els últims dies, com els dos grups convocats per la pàgina de Facebook Cambrils en positiu que van netejar la platja de Vilafortuny dissabte i la platja d’Horta de Santa Maria diumenge o els alumnes del col·legi Vidal i Barraquer que dilluns van recollir 400 quilos de residus a la platja de la desembocadura de la riera en el marc d’una campanya de Coca-cola i l’associació Chelonia.