.

dinamitzacio-juvenil-roda

L’Ajuntament de Roda de Berà rebrà una subvenció de 9.000 euros per al seu Pla de Local de Joventut (PLJ). La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya ha concedit aquesta subvenció a l’Ajuntament, en el marc de les ajudes per a projectes d’activitats adreçades als joves, en concret per dur a terme el projecte contemplat al PLJ. Una xifra que esdevé molt superior a la rebuda per altres municipis veïns amb més població.

Per la seva bona redacció, en ser un exemple de bones pràctiques en polítiques de joventut i un dels Plans Locals millors valorats de la demarcació de Tarragona, la regidoria de Joventut va ser un dels ponents convidats a participar al Mercat d’Intercanvi de Polítiques de Joventut celebrat el passat dijous a l’Espluga de Francolí, una jornada d’intercanvi d’experiències entre els professionals de joventut de la província. Els plans locals i els projectes d’activitats de diversos municipis, entre ells Roda de Berà, van servir de referència a la resta de professionals que es van poder moure lliurement per les diferents taules per demanar informació sobre les metodologies emprades o les activitats organitzades.

Manel González, regidor de Joventut, s’ha mostrat molt satisfet i ha assegurat  l’orgull que suposa que Roda de Berà continuï com a referent en polítiques de joventut, “en altres ocasions hem estat exemple i hem participat com a ponents per tota Catalunya, fet que no seria possible sense un bon equip tècnic i la prioritat política“.

El Pla Local de Joventut

El PLJ és un document que recull i endreça les línies estratègiques en matèria de joventut de l’Ajuntament fins el 2019.

Per tal d’aconseguir la fotografia més real possible del municipi i de la situació dels joves, la regidoria de Joventut va fer enquestes als joves, i entrevistes als diferents agents socials que tenen relació amb la població juvenil, entre elles al regidor de Joventut, Manel González, a la tècnica d’inserció laboral de la Borsa de Treball Municipal, al coordinador pedagògic de l’Institut, a l’educadora social o al president de l’associació juvenil Roda Jove.

Els objectius estratègics del document són garantir l’accés universal de tota la població juvenil als recursos, programes i serveis per tal que puguin desenvolupar el seu projecte de vida d’una manera autònoma i responsable; i reconèixer la seva condició de ciutadà de ple dret en el conjunt de la societat, respectant i donant rellevància a les seves opinions, necessitats i estils de vida. Per tal de d’aconseguir aquests objectius i oferir als joves les millors condicions i recursos, els eixos de treball seran l’educació, el treball, l’habitatge, la cohesió social, la cultura i l’oci, la salut i la mobilitat.

D’entre les accions planificades al document destinades als joves, es donarà prioritat a la formació i al desenvolupament de plans d’ocupació i es planificaran accions formatives que vagin en la direcció que demana el mercat laboral. A més a més, es mantindran les sortides de lleure i oci, unes activitats que tenen una gran demanda i una bona acceptació entre els joves.