.

A la dreta, el president del Patronat de Turisme, Carles Sanz. Foto: Tarragona21.cat

A la dreta, el president del Patronat de Turisme, Carles Sanz. Foto: Tarragona21.cat

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), s’ha deslligat de la decisió sobre el cessament del gerent del Patronat de Turisme, Carles Sanz, i n’ha responsabilitzat l’Area de Turisme, a mans de la regidora del PP Immaculada Rodríguez: “El cessament l’han de decidir els que tenen responsabilitat de l’àrea. No em pertoca a mi, igual que no em va pertocar en el seu moment nomenar-lo.”

D’altra banda, el grup municipal de la CUP afirma que “aquesta sortida de la gerència, fonamentada en aquesta pressumpta gestió inadequada, s’encamina a donar per finalitzat el model de turisme familiar que té l’eix cultural com a nucli central”, per canviar-lo per un altre “basat en el turisme esportiu d’alt nivell.”

L’interventor veu pressumptes irregularitats en contractes del Patronat

El govern municipal de Tarragona investiga el gerent del Patronat de Turisme, Carles Sanz, per pressumptes irregularitats en contractacions fetes per l’ens i recollides en un informe de l’interventor municipal, segons publica el Diari de Tarragona. Segons l’equip de govern, aquest informe justificaria el canvi de relleu previst en la direcció del Patronat.

En concret, segons aquest informe Sanz hauria contractat la gestió de les xarxes socials i del Tarragona Convention Bureau sense convocar cap concurs públic, sinó mitjançant contractacions menors renovades anualment. També es recull l’emissió de factures que no tenien un pressupost assignat.

Segons publica el Diari Més, la Junta del Patronat ha defensat la gestió de Sanz i ha manifestat que les decisions s’han pres sempre de forma consensuada. D’altra banda, diverses associacions del sector turístic de la ciutat com l’associació d’hotelers s’ha manifestat en contra del canvi de relleu de Sanz, i algunes entitats fins i tot han amenaçat amb deixar de formar part de l’ens si es confirma la destitució.

Es mantindran les activitats del Patronat

Al seu torn, l’equip de govern municipal ha emès aquesta tarda un comunicat en el que afirma que “el model de política turística de la nostra ciutat té una línia clara i ferma que mantindrà la seva continuïtat, malgrat el relleu en la direcció del Patronat Municipal de Turisme, que no té cap relació amb les línies estratègiques de treball marcades i dutes a terme”.

La nota continua dient que aquest model “té un ampli consens des de fa molts anys” i ha estat sempre “consensuat” entre les diferents forces polítiques que formen el govern (abans i després d’entrar en el mateix) i també amb les actuals formacions de l’oposició i el sector privat. “Es tracta d’un model d’èxit, tal i com ho demostra l’evolució de la xifra de visitants, que no pertany a cap persona concreta, sinó que és el fruit d’un gran acord polític amb vocació de continuïtat”.

El model turístic de Tarragona “continuarà sent fidel als objectius recollits pel seu Pla Estratègic”, així com als que fan referència al posicionament de la Marca Tarragona aprovat per unanimitat en el Consell de Marca: TARRAGONA, LA CIUTAT MEDITERRANIA DE LA HISTORIA VIVA. En aquest sentit, “l’equip de govern vol traslladar que es mantindran totes les activitats programades, que a més tindran continuïtat en el futur, com ara Tarragona, Ciutat de Castells, Història Viva, etc”.