.

.

TOTS 21


Imatge dels contenidors que s'instal·laran a Tarragona

L’Ajuntament instal·larà 140 contenidors a la via pública i uns 80 a les entitats de cada barri per a la recollida d’oli domèstic. En total seran uns 220 contenidors repartits per tot el terme municipal. La implantació es farà de forma simultània, és a dir, al barri on s’instal·lin els contenidors de via pública també s’instal·laran els contenidors de les entitats. Les entitats on es posaran contenidors d’oli són centres cívics, associacions de veïns, llars de jubilats i poliesportius

Aproximadament s’instal·larà una contenidor a la via pública per cada 1.000 habitants. En aquest sentit, el consistori de Tarragona serà pioner en la recollida domèstica d’oli.

La implantació començarà aquest mes de març pels barris de Bonavista, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau i s’anirà fent extensiva a la resta de zones de la ciutat.

Els contenidors de la via pública seran de 360 litres i aniran equipats amb una estructura metàl·lica amb sistema interior de seguretat anti vandàlic i amb un sistema contra vessaments a la via pública.

Els contenidors de les entitats, en canvi, seran de 240 litres. Tots els contenidors aniran convenientment serigrafiats amb instruccions específiques sobre la recollida d’oli.

La col·locació dels contenidors durarà un any, comença aquest mes de març de 2014 i finalitzarà, aproximadament, el mes d’abril de 2015.

Fins ara els ciutadans de Tarragona podien portar l’oli de cuina usat a la deixalleria fixa o a les deixalleries mòbils. Amb la finalitat de facilitar la recollida selectiva d’oli domèstic des de la conselleria de Neteja Pública es posa en marxa el nou servei de recollida mitjançant contenidors instal·lats a la via pública i a les entitats del barri.

L’oli es pot reciclar per obtenir biodiesel i productes cosmètics i sabons i que som una de les primeres ciutats de Catalunya que recullen l’oli usat a les escoles.