.

És la cinquena zona saludable que s’obre al municipi per promoure l’hàbit de fer esport de manera regular, sobretot entre les persones grans.

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils va instal•lar ahir una nova àrea d’aparells gimnàstics al costat del Parc de Nou Cambrils, en un emplaçament consensuat amb l’associació de veïns.

Aquest és el cinquè circuit saludable que s’obre al municipi per promoure l’hàbit de fer esport de manera regular perquè els cambrilencs i cambrilenques envelleixin saludablement i mantinguin una vida activa. Cambrils ja disposa de quatre altres circuits d’exercicis ubicats a zones verdes del carrer Anoia, l’Horta de Santa Maria, la plaça del Setge i Vilafortuny.

Les àrees, obertes a tothom però pensades especialment per a gent gran, s’han situat en diferents punts del municipi per cobrir el màxim de població. Les instal·lacions estan dissenyades per a millorar la mobilitat articular, la capacitat cardiovascular i la capacitat cardiorespiratòria. La pràctica de l’esport ajuda a conservar l’equilibri, guanyar elasticitat, prevenir caigudes de repetició i, en definitiva, millorar la capacitat física i la salut de les persones grans.

Totes les àrees estan equipades amb cinc aparells per treballar diferents parts del cos. Concretament, s’hi ha instal•lat els aparells anomenats Cintura (per exercitar la cintura, els músculs obliqües i els lumbars), Hockey (quàdriceps, glutis i bessons), Extensió (musculatura de les cames), Rem (cames i tronc, des dels pectorals i bíceps fins els isquiotibials) i Barres (pectorals i els abdominals).

A cada aparell hi ha les instruccions d’ús, que s’aconsella llegir atentament. També es recomana estirar abans i després de realitzar els exercicis, evitar les hores de més calor i beure aigua abundant durant la pràctica esportiva, tenir en compte les capacitats i mesurar l’esforç, ser constant i iniciar la pràctica amb aquests aparells de forma gradual, tant en les repeticions com en la intensitat.