.

 A més de la col·laboració que atorga, l’Ajuntament rodenc és coorganitzador del Festival


A més de la col·laboració que atorga, l’Ajuntament rodenc és coorganitzador del Festival

Un any més, l’Ajuntament de Roda de Berà i el FIC-CAT han formalitzat, mitjançant un convenianual, la coorganització del Festival Internacional de Cinema en Català. L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i Antonio Barrero, director del FIC-CAT, han signat l’acord gràcies al qual el Festival rebrà una subvenció de 25.000 euros per part de l’Ajuntament -l’aportació més quantiosa que rep el FIC-CAT-per tal de celebrar la dotzena edició del certamen cinematogràfic, que tindrà lloc del8 al 15 de juny a Roda de Berà.

L’acord, a més a més, determina les línies mestres de treball que marcaran la consecució dels objectius d’aquesta edició. En aquest sentit, Teresa Ferré, responsable de la Regidoria de Cultura del Consistori, ha passat a formar part activa del Comitè organitzador del Festival.Des dels inicis del FIC-CAT l’Ajuntament rodenc sempre s’hi ha involucrat, però la implicació ha estat més gran des de fa uns anys, ja que no només atorga una subvenció, sinó que també hi posa recursos tècnics i humans.

El Festival és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i a altres ens públics i empreses privades que, gràcies a les seves aportacions, el fan viable econòmicament. Cal destacar, però, que tots els recursos es destinen a l’organització del certamen, les persones que hi assisteixen i els membres del comitè organitzador no perceben cap recompensació monetària, sinó que ho fan de forma totalment altruista. La dotzena edició del Festival tindrà com a eix temàtic la direcció de fotografia, i comptarà amb un bon nombre de sessions entre totes les modalitats que van a concurs: llargmetratges, curtmetratges, documentals, treballs de centres educatius i videoclips. L’entrada a les projeccions, com és habitual, serà lliure.