.

L’alcalde Pere Virgili els ha donat la benvinguda aquest migdia a la plaça de l’Ajuntament. Foto: Ajuntament

 

Pretén ajudar les persones drogodependents del Centre Eines a rehabilitar-se, així com fer pedagogia als municipis on la caminada hi té parada

 

Roda de Berà és avui una de les parades de la ruta TransEinesCat, una caminada que té l’objectiu de donar la volta a Catalunya per prevenir les addiccions. Durant un mes els nou integrants del grup, d’entre 17 i 47 anys, recorren més de 600 quilòmetres realitzant diferents parades en el camí, entre elles Roda de Berà, on hi descansaran avui per continuar demà el seu camí cap a Tarragona. Per això van demanar la col·laboració de l’Ajuntament, que els ha cedit la sala polivalent del pavelló municipal, les dutxes i vestuaris. L’alcalde Pere Virgili els ha donat la benvinguda aquest migdia a la plaça de l’Ajuntament, alabant la gran tasca que el centre realitza.

La travessa a peu està impulsada pel centre Eines Addiccions, d’atenció a les drogodependències, i concretament pel seu director Àlex Florensa, el qual atén a persones amb aquest problema des de fa anys amb l’esport com a principal eix terapèutic. La iniciativa té una doble vessant, principalment prevenir les addiccions de les persones que hi participen, i la pedagògica, atès que Àlex Florensa imparteix una xerrada dirigida al jovent en cadascuna de les parades de la travessia. A Roda de Berà es realitzarà a l’Institut, tot i que encara cal determinar la data, durant la qual es donarà a conèixer la tasca del centre i la malaltia de l’addicció, la seva prevenció i tractament.

La TransEinesCat va començar el 25 d’agost a Pont de Suert i acabarà el 24 de setembre a Alcanar passant per poblacions com Puigcerdà, Planoles, Salt, Cardedeu, Montmeló o Tortosa. Al llarg de la ruta, Florensa, terapeuta, psicòleg clínic i exaddicte, treballa amb els pacients diferents valors com ara el de la cohesió, la empatia, el respecte o la coherència, amb l’esport i el treball de superació com a eixos fonamentals de la teràpia.

El projecte va néixer el 2018 i des de llavors ha ajudat a desenes de persones a canviar els seus hàbits.

Redacció